Vsetín: V ulicích se rozzáří ovečky i jeleni

12.11.2021 12:03 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 2. prosince, tradičně v rámci Mikulášského dne, začne Vsetín dýchat vánoční atmosférou. Na šesti místech se rozzáří vánoční stromy, které doplní v ulicích města světelné řetězy, hvězdy či vločky Těšit se ale můžete i na novinky v podobě svítících oveček a jelenů, či nasvícených mostů a lávek.

Vsetín: V ulicích se rozzáří ovečky i jeleni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Příprava na instalace vánoční výzdoby ve Vsetíně běží na plné obrátky. Obyvatelé města, ale i jeho návštěvníci, se jistě mají nač těšit. „Stávající výzdobu doplníme o nové světelné prvky, jako jsou například ovečky, náš symbol Valašska, či jeleni představující divokou valašskou přírodu. Tyto novinky budou rozmístěny na náměstí Svobody a Náměstí Jarmily Šulákové tak, aby lidem během adventu navodily příjemnou vánoční atmosféru. Rodiče s dětmi se moou u svítících zvířátek vyfotit,“ vyjmenovala místostarostka Simona Hlaváčová.

„Nově pracovníci Technických služeb nazdobí lávku pro pěší v Panské zahradě a doplní svítící vločky na Smetanově ulici, kterou zakončí osvětlený most přes Bečvu,“ dodala Hlaváčová.

Kromě toho se Vsetíňané opět mohou těšit na šest rozsvícených vánočních stromů, a to konkrétně na Dolním náměstí, náměstí Svobody, v areálu nemocnice, na Svárově před budovou radnice, na Horním městě a v Panské zahradě.

„Přeji všem, aby nadcházející čas adventu prožili v pokojném a radostném očekávání Vánoc. Pevně věřím, že i vyzdobené ulice našeho města, které se 2. prosince rozzáří vánočními motivy, umocní atmosféru těchto nejkrásnějších svátků v roce,“ doplnil starosta Jiří Růžička s tím, že instalace vánoční výzdoby přijde v letošním roce na 360 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…