Vsetín: Zimní stadion je bez ledu, ale nespí

18.05.2021 10:13

Mekka vsetínského hokeje, zimní stadion Na Lapači, je už nějakou dobu bez ledu. Pokud se však někdo domnívá, že se na něm nic neděje, mýlí se. Během odstávky dochází k pravidelné údržbě, naplánována je i oprava vlastní betonové plochy kluziště.

Vsetín: Zimní stadion je bez ledu, ale nespí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Vše směřuje k tomu, aby se mohlo začít na začátku června opět mrazit. Hokejisté by pak poprvé mohli na led vyjet kolem 10. června, pokud to ovšem restriktivní opatření spojená s koronavirovou pandemií dovolí.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Prakticky ihned po posledním semifinálovém utkání, které 7. dubna rozhodlo o tom, že do finálových bojů Chance ligy postoupí Jihlava, bylo vypnuto chlazení a led se začal postupně rozpouštět. „Dohodli jsme se se zástupci Valašského hokejového klubu, že led odstraníme co nejdříve, abychom v co nejkratším termínu mohli provést potřebné opravy, údržbu chladící technologie a opět mohli začít mrazit,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka, jenž je zároveň jednatelem Vsetínské sportovní, s. r. o, která zimní stadion provozuje.

Po seřezání ledu rolbou, odstranění reklam a následném odčerpání zbytkové vody muselo dojít k vysušení celé plochy a právě nyní se začíná pracovat na jejích úpravách. „Vloni byla komplet natřena bílou barvou, letos dojde k místním opravám nátěru a plocha bude opatřena stříkaným lajnováním,“ vysvětlil vedoucí provozu zimního stadionu Petr Propš s tím, že tyto práce provede firma v rámci záruky, kterou poskytla při rekonstrukci kluziště.

Kromě prací na ledové ploše dojde také k pravidelnému servisu a revizím ve strojovně, k vymalování stropů v mládežnických šatnách a další běžné údržbě. Nastřelení nových hrotů do pneumatik se dočká rolba upravující led. „Našim cílem je všechny práce provést tak, abychom mohli od počátku června začít s tvorbou ledu. Jeho výroba trvá přibližně týden, takže první tréninky by dospělí i mládežničtí hokejisté mohli absolvovat kolem 10. června,“ řekl Pifka, podle jehož dalších slov je snahou Vsetínské sportovní umožnit hokejistům návrat na led v co nejkratším termínu, aby mohli dohnat tréninkové manko způsobené koronakrizí. Zároveň však upozornil, že zprovoznění zimního stadionu bude závislé na aktuální pandemické situaci a z ní plynoucích omezení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…