Vsetín otevřel první úsek Cyklostezky Rokytenka

08.06.2020 21:10

První etapa stavby Cyklostezky Rokytenka je u konce. Dvousetmetrový úsek, který mohou užívat jak cyklisté či in-line bruslaři, tak i chodci, byl veřejnosti zpřístupněn ve středu 3. června.

Vsetín otevřel první úsek Cyklostezky Rokytenka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Stavba cyklostezky v úseku od radaru pro měření rychlosti poblíž prodejny potravin v Rokytnici až po odbočku do průmyslového areálu firmy Kotrla započala loni v červnu. Většinu prací se zhotoviteli podařilo realizovat ještě do konce uplynulého roku. „Výjimkou byl finální protiskluzový nátěr, na jehož provedení jsme museli s ohledem na nepříznivé klimatické podmínky počkat až do jara,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Veškeré práce byly ukončeny v závěru května a první etapa Cyklostezky Rokytenka následně úspěšně prošla kolaudační prohlídkou. Veřejnosti tak mohla být 3. června zpřístupněna. „Realizace přišla na 3,9 milionu korun bez DPH, přičemž téměř polovinu z této částky odčerpala stavba mostu přes Janišovský potok,“ řekl starosta s tím, že 2,1 milionu z celkových nákladů pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Vsetínská radnice v tuto chvíli usilovně pracuje na pokračování stavby Cyklostezky Rokytenka. V plánu jsou ještě dvě etapy, které stezku protáhnou až na hranici katastru obce Lhota u Vsetína. Náročná bude zejména druhá etapa. „Povede od průmyslového areálu firmy Kotrla podél silnice I/69 až k provozovně společnosti Irisa. Tento pětisetmetrový úsek, který by měl být z devadesáti procent veden po nově vybudované ocelové konstrukci na betonových podpěrách, bychom chtěli začít stavět v roce 2022,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…