Vsetín si připomněl Den vzniku samostatného československého státu

27.10.2022 16:48 | Tisková zpráva

V pátek 28. října oslavíme 104 let od vzniku samostatného československého státu. K tomuto výročí připravila radnice spolu s místními společenskými organizacemi pietní akt, který se konal z důvodu podzimních prázdnin již v úterý 25. října u památníku prvního československého prezidenta T. G. Masaryka na Palackého ulici.

Vsetín si připomněl Den vzniku samostatného československého státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Položením květin a zapálením svíček u tohoto památníku si jeden z nejvýznamnějších milníků v naší historii připomněli také starosta Jiří Čunek a místostarostové Pavel Bartoň, Petr Kudlík a Jiří Růžička.

Starosta Jiří Čunek vyzdvihl ve svém proslovu důležitost data 28. října pro všechny Čechy a Slováky, faktický pohled do historie a oslav vzniku republiky následně představil ředitel Státního okresního archivu Vsetín Tomáš Baletka.

Kulturní vystoupení si připravili žáci základní školy Luh a členové Mužského pěveckého sboru Lumír, kteří mimo jiné na závěr zazpívali českou státní hymnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …