Vsetín začíná měřit rychlost také v Rokytnici

12.06.2018 12:15

Stará Rokytnice je jedním z míst, kde řidiči často překračují nejvyšší povolenou rychlost, proto se vsetínská radnice rozhodla v této části města, konkrétně naproti výrobně ponožek, koncem května instalovat další měřící stanici.

Vsetín začíná měřit rychlost také v Rokytnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Rychlost začalo město Vsetín měřit nejprve u přechodu pro chodce v Potůčkách, kde během zkušebního provozu na konci roku 2017 docházelo až k tisícovce přestupků denně. V ostrém provozu, tedy od ledna letošního roku, celkově eviduje vsetínská radnice takřka patnáct tisíc přestupků. „Během prvních pěti měsíců měření došlo ke snížení případů překročení povolené rychlosti až na současných sto za den. Je zde tedy patrné výrazné zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na místním přechodu pro chodce. To si slibujeme také od instalace měřící stanice v Rokytnici,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Postupně se bude měřit rychlost také v dalších rušných lokalitách Vsetína, kde dochází k pravidelnému překračování povolené rychlosti. Na ulici Jiráskova se počítá s instalací měřící stanice během letních měsíců a následně vyroste také v ulici Jasenická - u základní školy Luh.

„Mezi všemi zmíněnými místy bude v nepravidelném intervalu přemisťován radar, který byl doposud umístěn pouze v Potůčkách. Řidiči ovšem nebudou vědět, ve které měřící stanici je právě instalován,“ doplnil ředitel Městské policie Vsetín Patrik Pecina.

Radnice též zvažuje nákup jednoho mobilního radaru, který by městská policie využívala k namátkovému měření na dalších místech, kde se dle poznatků často jezdí rychleji, než je dovoleno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.