Vsetín žádá dotaci do programu Asistent prevence kriminality

18.02.2013 19:59

Město Vsetín, stejně jako vloni, předkládá i letos Ministerstvu vnitra ČR projekt Asistent prevence kriminality do Programu prevence kriminality v roce 2013 a žádá dotaci ve výši 288 tisíc korun. Projekt v minulém roce prokázal svou účinnost a efektivitu a je v souladu s Plánem prevence kriminality města Vsetín na léta 2012 – 2015.

Vsetín žádá dotaci do programu Asistent prevence kriminality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Město Vsetín požaduje po Ministerstvu vnitra České republiky v  projektu dotaci ve výši 288.000 Kč.

„Spoluúčast města, konkrétně sedmnáct procent předpokládaných nákladů je pro letošní rok zajištěna z rozpočtovaných prostředků městské policie,“ informovala Květoslava Othová, I. místostarostka města Vsetína.

Dva asistenti prevence kriminality působili ve Vsetíně od 2. května do 31. prosince 2012. Ti pomáhali městské policii s udržováním veřejného pořádku a se zvyšováním pocitu bezpečí občanů. Pohybovali se především ve vybraných sociálně vyloučených lokalitách.

„Posílení terénní činnosti Městské policie o asistenty prevence kriminality z řad romské komunity hodnotíme jako velmi přínosnou, zejména snížením počtu konfliktů mezi majoritou a Romy a dále preventivním a výchovným působením na děti a mládež.“ doplnila místostarostka Květoslava Othová.

Od 1. ledna letošního roku působí u Městské policie Vsetín jeden asistent hrazený z rozpočtu městské policie.

„Předložení projektu představuje možnost financování jeho činnosti na další rok, přičemž by bylo vhodné v letním období rozšířit počet asistentů na dva z důvodu vzájemné zastupitelnosti,“ uzavřela Květoslava Othová.

Projekt asistent prevence kriminality je realizován ve dvaceti městech ČR a jeho výsledky jsou do současné doby velmi dobré.

Jana Čadová, pracovník vztahů k veřejnosti MěÚ Vsetín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…