Vsetín zavádí sérii přednášek na téma Systém ochrany obyvatelstva

21.02.2016 11:43

Jak se zachovat při povodni, průmyslové havárii, při narušení dodávek vody, plynu či elektřiny nebo živelních pohromách jako je požár, sesuv či sněhová kalamita si na přednášku pořádanou vsetínskou radnicí přišla ve čtvrtek 18. února poslechnout asi třicítka občanů Vsetína.

Vsetín zavádí sérii přednášek na téma Systém ochrany obyvatelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V rámci přednášky, představil vedoucí krizového řízení vsetínské radnice Rostislav Křupala, jak funguje integrovaný záchranný systém, krizové řízení města a jak se zachovat při haváriích. „Občané byli seznámeni s případnými hrozbami ve městě Vsetín a bylo jim sděleno, jak se o těchto hrozbách dozví a poskytli jsme jim také návod, jak se v takovýchto situacích zachovat,“ shrnul čtvrteční přednášku Rostislav Křupala.

O přípravě občanů na mimořádné události pohovořil také preventista vsetínské městské policie Nikolaj Martinák. „Zaměřili jsme se na krizové vybavení domácností a na přípravu na evakuaci obyvatel při krizové situaci, jako je třeba povodeň či chemická havárie. Cílem přednášky nebylo nikoho strašit, ale upozornit na případná rizika, která mohou nastat, aby občané věděli, co mají dělat,“ uvedl Nikolaj Martinák.

Občané se také dotazovali na problematiku s běženci nebo na typy výstražných systémů a kdy mají zaznít. „Je vidět, že veřejnost má o přednášky tohoto typu zájem, z minula jsme byli zvyklí, že tyto informace notoricky známe, ale v současnosti už nevíme, jak se chovat při ohrožení. A bezpečnostní rizika i v současné době hrozí, stačí jen připomenout střelbu v Uherském Brodě, výbuchy ve Vrběticích či řádění lihové mafie. I z tohoto důvodu bude vsetínská radnice v přednáškách pro veřejnost pokračovat, O dalších tématech a konkrétních termínech budeme občany včas informovat,“ dodal místostarosta Tomáš Pifka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…