Vsetíňané férově posnídali a osázeli truhlíky

15.05.2018 6:32

Takřka dvě stovky Vsetíňanů včetně starosty Jiřího Růžičky a obou místostarostů přišly v sobotu 12. května na náměstí Svobody společně férově posnídat.

Vsetíňané férově posnídali a osázeli truhlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Nově se do příprav a realizace snídaně zapojila také Masarykova veřejná knihovna. Při této příležitosti se někteří občané zároveň díky adopci truhlíků zapojili do péče o veřejný prostor našeho města.

Žáci a učitelé základních škol, Sychrov, Rokytnice, Ohrada a Trávníky si připravili pro návštěvníky kvízy, poznávací hry, malování, prodej předmětů a tematickou osvětu. Studenti Střední školy Kostka zajistili ochutnávku moučníků a pomazánek z fairtradových a místních surovin. Férovou kávu a prodej výrobků již tradičně zajistila Líska. Zaměstnankyně Masarykovy veřejné knihovny hrály s dětmi deskové hry a připravily rovněž miničítárnu či výprodej knih.  „Všem organizátorům patří velké poděkování, protože dokázali připravit báječnou snídani s příjemnou atmosférou. Zpříjemnili tak mnohým dopolední nákupy ve městě o možnost relaxace a ochutnávku fairtradových pochutin,“ poděkovala místostarostka Simona Hlaváčová.

V rámci snídaně návštěvníci rovněž sázeli připravené letničky do truhlíků umístěných na náměstí Svobody, před „zdravkou“, městským úřadem a Českou spořitelnou. Celkem bylo osázeno osmnáct truhlíků.

Snídaní ovšem Vsetínské dny pro fair trade nekončí, řada dalších akcí s touto tématikou bude probíhat až do 5. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…