Vyškov: Chátrající areál technických služeb jde k zemi, parkování zůstává

07.02.2022 7:35 | Tisková zpráva

Do konce února zmizí zbývající objekty po bývalých Vyškovských službách v Albrechtově ulici. Hyzdily své okolí, jejich technický stav byl špatný a po celé roky prakticky neměly využití. K první demolici došlo na podzim roku 2019. Už tehdy bylo vyjednané, že bourací práce proběhnou ve dvou etapách.

Vyškov: Chátrající areál technických služeb jde k zemi, parkování zůstává
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Objekty střediska dopravy bývalých komunálních služeb města neměly využití od roku 2012. Byly opuštěné a zabezpečené proti násilnému vniknutí. Šlo o 6 objektů, které sloužily jako provozní budova, sociální zařízení, dílny nebo sklady.

„Provozní budova byla dvoupodlažní nepodsklepenou stavbou se sedlovou a plochou střechou. Šla k zemi před třemi lety stejně jako část budovy, která sousedila s bytovým domem. Zatímco tehdy bylo nutné podle zpracované projektové dokumentace zajistit bourání ručně, nyní jej můžeme provést strojně s využitím těžké techniky,“ informoval vyškovský místostarosta Roman Celý.

Tehdejší práce stály 1,9 milionu korun. Druhá etapa zatíží městský rozpočet podobně: demolice, kterou zajišťuje firma STAVBY PITÁK, s. r. o., vyjde na zhruba 2,1 milionu.

Zbývající objekty sloužily jako technické místnosti a sklady. Jeden byl využíván jako kryté otevřené parkovací stání aut. „Po dokončení prací dojde k urovnání plochy, z jedné strany vyroste drátěný plot,“ doplnil místostarosta Vyškova.

Místo je v územním plánu města určené k občanské vybavenosti. V budoucnu by v lokalitě mohly vyrůst domy nájemního bydlení pro seniory či mladé rodiny. Stávající plochy budou nicméně nadále sloužit jako odstavné parkoviště.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…