Vyškov: Darování potravin i oblečení. Pomáhal i městský úřad

31.01.2021 7:34

Matka sama vychovává čtyři děti školního věku. Jejich otec hradí výživné nepravidelně. V době pandemie navíc dočasně přišla o práci.

Vyškov: Darování potravin i oblečení. Pomáhal i městský úřad
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Bylo tak pro ni velmi obtížné zajistit distanční výuku všech svých dětí. Po uhrazení nákladů na bydlení doma mnoho peněz nezbývalo. Proto i této rodině přišla vhod podpora z Potravinové banky Brno.

Právě pomocnou ruku rodinám i jednotlivcům, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci, zajist ily i v předvánočním čase pracovnice odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Vyškov. Pomoc byla cílená, a to pro klienty, se kterými pracovnice odboru spolupracují a jejichž situaci znají.  Nešlo o finanční pomoc, nýbrž o distribuci potravin právě z Potravinové banky Brno. Jejím cílem je shromažďovat potravinové přebytky, skladovat je a následně distribuovat potřebným. Díky poskytnuté pomoci mohli příjemci ušetřené peníze použít na uhrazení jiných potřeb.

Dětským klientům ze sociálně slabých rodin pak pracovnice odboru předaly dárky nejen od anonymních dárců, ale také samy měly zájem obdarovat potřebné. Souviselo to s akcí Krabice od bot, která má za cíl dárky zabalenými v krabicích od bot potěšit děti z chudších rodin, ale i jednotlivce. Sbírku zajistila organizace PIAFA Vyškov, kdy její pracovníci s nabídkou opatření dárků pro konkrétní potřeb né oslovili i zaměstnankyně vyškovského odboru.

Poděkování tak patří všem, kteří se rozhodli jakýmkoliv způsobem pomoci: cestou darování potravin, oblečením pro děti i dospělé, vybavením domácností, případně jiným hmotným darem či zprostředkováním pomoci. Pomoc lidem v nelehkých situacích tak byla adresná.

Některé z dalších příběhů:

Invalidní důchodkyně se ocitla ve složité životní situaci z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu. Nejen potravinová pomoc, ale i získání daru (starší televize) a zprostředkování připojení k internetu pomohlo zlepšit její situaci a komunikaci s okolím.

Matka samoživitelka se dvěma školními dětmi přišla o stabilní bydlení. Nedařilo se jí najít vhodné zaměstnání tak, aby byla schopná zajišťovat náležitou péči o děti a pracovní povinnosti. Pomoc s péčí o děti nabídla rodinná známá. Zároveň do rodiny zamířila potravinová pomoc.

Rodina se šesti dětmi měla problém sehnat vhodné bydlení. Stěhování zasáhlo do rodinného rozpočtu. Finanční situace byla obtížná i z důvodu dočasné nezaměstnanosti otce. Podporou pro rodinu bylo zajištění oblečení pro děti a dalších potřeb do domácnosti ze strany pracovnic městského úřadu.

Mladá rodina s jedním dítětem se dostala do potíží v době, kdy manžel přišel před svátky o práci a zdrojem příjmů byl pouze rodičovský příspěvek. Proto i k této rodině směřovala potravinová pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…