Vyškov: Den válečných veteránů - koncert, potápěči i slavnostní nástup

07.11.2018 16:01

Obrněná vozidla, atraktivní ukázky přípravy potápěčů, chemického vojska, zbraní či koncert vojenské hudby. Vedení Vyškova si spolu s Velitelstvím výcviku - Vojenské akademie v pátek 9. listopadu připomenou nejen Den válečných veteránů (každoročně věnovaný veteránům 11. listopadu), ale rovněž 100. výročí vzniku samostatného československého státu (28. října).

Vyškov: Den válečných veteránů - koncert, potápěči i slavnostní nástup
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Slavnostní nástup příslušníků Velitelství výcviku se bude konat na Masarykově náměstí od 11 hodin.

Předcházet mu bude od 10.30 hodin promenádní koncert Ústřední hudby Armády České republiky. „V prostorách náměstí zájemci už po deváté hodině uvidí prezentační stánky s ukázkami přípravy potápěčů, chemického vojska, ženijní přípravy, přípravy zdravotnických a spojovacích odborností i ukázkami zbraní. Vyškované a návštěvníci města se mohou těšit také na statickou ukázku vojenské techniky, jako jsou obrněná vozidla DINGO, IVECO, PANDUR či TATRY,“ vyjmenovala tisková a informační důstojnice Velitelství výcviku Monika Nováková.

Chybět nebude setkání brigádního generála Radka Hasaly s válečnými veterány v prostoru radnice, státní hymna, předání pamětních odznaků a mincí nebo projevy hostů včetně starosty Vyškova Karla Jurky. „Společně se pak zúčastníme pietních aktů k uctění památky padlých hrdinů a obětí válek,“ poznamenal starosta Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…