Vyškov: Desátá cyklotour Na kole dětem startuje. Míří i do Vyškova

05.06.2019 12:09

Z Aše do Znojma. Mnohonásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák a peloton cyklistů vyrazil na etapovou cyklojízdu napříč Českou republikou ve středu 29. května. V pátek 7. června dorazí projekt Na kole dětem také na vyškovské Masarykovo náměstí.

Vyškov: Desátá cyklotour Na kole dětem startuje. Míří i do Vyškova
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

K tradiční jízdě, jejímž hl avním cílem je získání peněz na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí, se může přidat každý, na kousek, jednu etapu nebo na celou trasu. Vydalo se na ni i několik známých tváří: přední český chirurg Pavel Pafko, významný kardiochirurg Jan Pirk, bývalí reprezentanti Gabriela a Petr Koukalovi nebo bývalý paralympijský cyklista Jiří Ježek, peloton doprovodí s Tatrou Karel Loprais. „Cyklotour pořádáme již podesáté a dosud jsme pro děti získali přes 11 milionů korun. Jako sportovec dobře vnímám, že se do pelotonu průběžně zapojují stovky lidí, kteří tak spojí zdravý životní styl a radost z pohybu s pomocí. Letošní cyklojízdu bereme s velkým respektem. Deset let křížit republikou, to je už pěkná řádka lidí,“ prohlásil Zimovčák.

Na bezpečnost jízdy bude po celé trase dohlížet Policie České republiky. Energii do žil účastníkům dlouhé cyklojízdy vlije kulturní program připravený právě v partnerských městech, kde bude peloton zastavovat. Ve Vyškově by sportovci měli být v pátek zhruba po půl třetí odpoledne. „Nevyhrává nejrychlejší, ale ten, kdo dojede celý, zdravý, veselý a odnese si dobrý pocit,“ dodal k charitativní cyklotour Zimovčák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…