Vyškov: Do místních částí opakovaně putují dotace, třeba na fotbalové kabiny

27.09.2022 12:03 | Tisková zpráva

Díky nadšení místních sportovců a dobrovolníků se Kulturní dům v Opatovicích postupně opravuje a stává se z něj víceúčelové zařízení pro volnočasové aktivity dětí a dospělých.

Vyškov: Do místních částí opakovaně putují dotace, třeba na fotbalové kabiny
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Nyní přichází na řadu rekonstrukce prvního nadzemního podlaží, které má sloužit především dětem. V Rychtářově si zase místní sportovci svépomocí opravují nevyhovující kabiny u fotbalového hřiště. Obě stavby pomáhá financovat město Vyškov prostřednictvím individuálních dotací.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Tělovýchovná jednota Sokol Opatovice existuje už 100 let a v současné době pod ni spadá oddíl kopané, turistiky a cyklistiky a nohejbalu. Mimo to se ve spolupráci s Mateřskou školou Opatovice věnuje i práci s dětmi a mládeží a pravidelně pořádá akce pro seniory. „Většina našich aktivit se odehrává ve sportovním areálu, který tvoří právě kulturní dům s klubovnou, společenským sálem a tělocvičnou a také přilehlé venkovní sportoviště,“ vysvětluje vedoucí spolku Stanislav Drozd, proč považují za důležité investovat finance i svůj čas právě do přestavby kulturního domu.

Cílem aktuálních rekonstrukčních prací, na které zažádali o dotaci mimo jiné i město Vyškov, je zpřístupnění 1. nadzemního podlaží. „Prostor, který má být především dětskou klubovnou, zatím není možné využívat. Nejsou dokončeny například rozvody elektřiny, opraveny stěny a položena nová podlahová krytina,“ vyjmenovává Drozd některé z prací, které se vyšplhají na konečnou částku 490 tisíc korun. Od města opatovická sokolská jednota získala 183 tisíc, zbytek by měla pokrýt dotace z Jihomoravského kraje, dary sponzorů i vlastní zdroje spolku. Rekonstrukci plánují dokončit na konci roku.

O potřebné finance na opravu nevyhovujících sportovních kabin u fotbalového hřiště v Rychtářově zažádali také členové místního sportovního klubu. Město jim skrze individuální dotaci poskytlo 732 tisíc, které vystačí na materiál k opravě kabin a odvoz souvisejících odpadů. „Samotnou rekonstrukci provádíme svépomocí. Zapojují se členové klubu, známí i někteří fanoušci našeho fotbalového družstva,“ vysvětluje člen výboru Zdeněk Kuchtíček.

Technický stav budov, které slouží jako šatny, sociální zařízení i kabina pro rozhodčího, nebyl dobrý. „Střechou zatékalo, elektroinstalace a hygienické zázemí neodpovídalo současným standardům,“ přibližuje stav objektu Kuchtíček. Když vše dobře půjde, chtějí místní fotbalisté začít využívat nové kabiny na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…