Vyškov: Hotovo! Hřiště patří městu, chystá jeho modernizaci

17.03.2020 17:09

Nejprve radní a následně zastupitelé na svém březnovém zasedání posvětili odkoupení části pozemku o výměře 5244 metrů čtverečních od Tělocvičné jednoty Sokol Vyškov. Důvod? Definitivní vyřešení sportovního zázemí pro Základní školu Tyršova. Letité téma chátrajícího sokolského areálu tak udělalo další významný krok kupředu.

Vyškov: Hotovo! Hřiště patří městu, chystá jeho modernizaci
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Znalecký posudek určil cenu přesahující 5,5 milionu korun, kterou zastupitelé akceptovali. „Modernizace sportovního areálu a rekonstrukce hřiště byly od začátku spojené s finančními náklady, které výrazně přesahují možnosti tělocvičného spolku. Proto padlo definitivní rozhodnutí o odkoupení pozemku do vlastnictví města,“ popsal starosta Vyškova Karel Jurka.

Na řadě je vypracování projektové dokumentace na rekonstrukci léty zchátralého hřiště, které má sloužit zejména žákům sousední školy, ale i sokolskému spolku a dalším subjektům. „Území si rozvoj zaslouží, v minulosti bylo ve hře několik variant. Nynější odkup je důležitým strategickým krokem,“ zdůraznila vyškovská místostarostka Karin Šulcová.

Potvrdila, že jednání byla dlouhá, avšak s podstatným a oboustranně výhodným závěrem pro obě strany. „Vyroste nové multifunkční sportoviště s umělým povrchem a moderním atletickým oválem standardních rozměrů. Všichni si samozřejmě uvědomujeme, že stav sportovišť u základní školy je skutečně nevyhovující,“ poznamenala místostarostka Vyškova.

Základní škole Tyršova chybí hřiště, které by splňovalo současné bezpečnostní standardy pro sportovní aktivity a smysluplné využití volného času školáků. Celkově školní areál trpí velkým množstvím převážně asfaltových ploch, které jsou ve velmi špatném technickém stavu. Sportovně relaxačních prvků i možností k pohybu je málo. Proto je nutné koncepční řešení celého areálu školy a jeho funkční rozčlenění.

Vedení školy nechalo vypracovat ideovou studii úpravy areálu, záměr je rozdělený do několika po sobě jdoucích etap. Záviset bude na penězích. „V letošním roce budeme v rámci první etapy řešit zázemí pro školní družinu a školní klub výstavbou relaxačně vzdělávacího areálu,“ připomněla místostarostka. Zmínila, že studie pochopitelně myslí i na funkční napojení na v budoucnu zrekonstruovaný sportovní areál tělocvičného spolku.

Rozhodnutí zastupitelů je výhodné i pro Sokol Vyškov. Spolek jím získává chybějící peníze na další nutné opravy sokolovny. „Odkup do vlastnictví města je nesmírně podstatným krokem. Nyní budeme v případě areálu školy i tělocvičného spolku postupovat po menších částech, ale tak, aby celková podoba dávala smysl jako celek,“ upozornil vyškovský starosta Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…