Vyškov: Jízdárenská je hotová. Vzniklo také místo k odpočinku

31.01.2019 8:35

Jedna z posledních investičních akcí loňského roku je hotová a slouží tak už řidičům a chodcům. A jakmile to počasí dovolí, komunikaci v Jízdárenské ulici budou využívat i bruslaři nebo cyklisté.

Vyškov: Jízdárenská je hotová. Vzniklo také místo k odpočinku
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Součástí akce byla především stavba nového chodníku o šířce dvou metrů, a to ve dvou úsecích o celkové délce 200 metrů. Navázal na stávající cyklostezku ve Smetanových sadech. Dělníci stejně jako na jiných místech Vyškova použili zámkovou dlažbu.

Vznikla také zpevněná plocha o velikosti 4,5 krát 6 metrů. „Rovněž je ze zámkové dlažby. Prostor jsme nechali osadit čtyřmi lavičkami i odpadkovým košem. Vzniklo tak další místo k odpočinku,“ připomněl starosta Vyškova Karel Jurka.

Opravy povrchu komunikace se pak v místě dočkal úsek od křižovatky s Revoluční ulicí až po konec areálu firmy Agros v Dědicích. Dělníci odfrézovali stávající asfaltobetonový kryt a položili nový o výměře zhruba 3 tisíc metrů čtverečních.

V průběhu prací stavební firma zjistila, že v podkladní vrstvě komunikace je velké množství příčných trhlin, které budou prostupovat do nově položeného asfaltobetonového povrchu. „Spáry prořezala a použila asfaltovou zálivku s následným překrytím geomříží s jejich ukotvením do konstrukce vozovky. Tím se zamezí prostup původních spár,“ vysvětlil vyškovský starosta.

Investici zajistila společnost EUROVIA CS, a. s., za částku bezmála 3,2 milionu korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…