Vyškov: Nová vířivka v aquaparku uspokojí víc návštěvníků

10.02.2022 13:55 | Tisková zpráva

Ze statického posudku jasně vyplynulo, že je nutné nejdřív provést statické zajištění podlah. Toho se docílilo ocelovým roštem, na kterém je vířivá vana posazená. Vnitřní prostory Aquaparku Vyškov tak nově zatraktivnila vířivka. Původní vana bývala před výměnou často mimo provoz.

Vyškov: Nová vířivka v aquaparku uspokojí víc návštěvníků
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Při pravidelných revizích byli totiž zástupci aquaparku upozorňováni, že dochází k chemické reakci materiálu vany a chlorované vody. „Při takzvané osmóze se objevovalo uštipování malých kousků laminátu, a vznikala tak nebezpečná ostrá místa. To kladlo zvýšené nároky jak na dohled, tak i na následné servisní opravy,“ připomněl ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík s tím, že původní vana byla v provozu už od roku 2001. Dalšími problémy byly popraskané rozvody a protékající filtrační okruh.

Samotná vířivka se skládala až na místě. „Ještě předtím musela být podlaha staticky zajištěná i zespodu nad strojovnou, a to ocelovými podpěrami. Také jsme museli nechat upravit strop nad vanou tak, abychom dodrželi všechny bezpečnostní předpisy,“ zmínil ředitel.

Kvůli pandemii navíc nebyl na trhu k dispozici speciální materiál, ze kterého se odlévá tělo vany. Novinka má nicméně dvojnásobnou kapacitu, naráz ji může vyzkoušet až 10 lidí. K dispozici pro veřejnost bude od příštího týdne.

Po odpočinku ve vířivce pak mohou návštěvníci aquaparku vyzkoušet masážní účinky Kneippova chodníku, který celý prostor doplňuje. Chodník, který využívá střídání studené a teplé vody, má oblázkové dno. Novinka uklidňuje nervový systém a stimuluje krevní oběh. „Teplo má uklidňující, chlad zase stimulující a povzbuzující účinek a zvyšuje vnitřní aktivitu v těle. Procedura stejně jako jiné investice z posledních let opět zkvalitní nabídku služeb našeho aquaparku,“ ocenil místostarosta Vyškova Roman Celý. Celkem investice vyšla na 2,4 milionu korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…