Vyškov: Přihlaste se do Munipolis, získáte novou možnost komunikace s úřadem

19.02.2023 21:17 | Tisková zpráva

Komunikační platformu Munipolis používá řada měst a obcí v České republice. Prostřednictvím krátkých zpráv a upozornění informuje skrze ni městský úřad a samospráva občany o novinkách a událostech ve městě. Přihlášení uživatelé ji naopak mohou využít k nahlášení nejrůznějších závad na městském mobiliáři nebo k předání svých podnětů vedení města.

Vyškov: Přihlaste se do Munipolis, získáte novou možnost komunikace s úřadem
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Jedinou podmínkou služby, která se občanům nabízí zdarma, je jednoduché přihlášení do systému a stažení aplikace do mobilního telefonu. „Důležité je, aby občané uvedli co nejpřesnější údaje o sobě a v aplikaci vybrali témata, o kterých chtějí být informováni. Nemusí se obávat, že jejich data budou zneužita nebo že jim na mobil budou přicházet nevyžádané zprávy a reklamní nabídky. Tato věc je se společností Munipolis smluvně ošetřena,“ vyvrací místostarosta města Roman Celý možné obavy ze zneužití údajů přihlášených osob.

Přesná identifikace účastníků umožňuje cílit zprávy a informace přímo ke skupinám osob, kterých se týká. „Výpadky elektřiny nebo blokové čištění se včas dozvědí jen lidé žijící v dané lokalitě,“ vysvětluje místostarosta. Možností, jak zprávy přijímat, je hned několik. Záleží na jednotlivých přihlášených, který kanál si vyberou. Kdo nechce být informován přímo přes aplikaci, může zvolit e-mail nebo i sms zprávu.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí

Munipolis však umožňuje i opačný směr komunikace. „Lidé mohou nahlašovat místa ve městě, kde něco není v pořádku. Především nám jde o závady na městském majetku. Dané místo vyfotí a fotku pošlou přes aplikaci k nám. Dáme jim zpětnou vazbu a podnět se ihned dostane přímo ke kompetentním osobám na úřadě,“ přibližuje systém Roman Celý. „Vyřešený problém pak na stránkách vyškovské Munipolis zveřejníme,“ dodává.

„Tato komunikační platforma je neuvěřitelně flexibilní a nabízí velké množství různých typů propojení s občany. Umožňuje také digitalizaci Vyškovského zpravodaje a jeho pohodlné čtení přes internet nebo přímo v mobilu. Do budoucna zvažujeme i propojení Munipolis s dalšími institucemi ve městě, například s vyškovskou knihovnou nebo Městským kulturním střediskem,“ připomíná starostka města Karin Šulcová možnosti služby. „Vše ale závisí na zájmu Vyškovanů a budeme proto rádi, když občané službu alespoň vyzkouší,“ vybízí starostka.

Co Munipolis nabízí především:

  • upozornění na krizové události – výpadky energií, blížící se vichřice, dopravní uzavírky, varování před podomními prodejci apod.
  • novinky a důležitá upozornění z úřadu – aktuality a tiskové zprávy, poplatky, upozornění na blokové čištění apod.
  • možnost vyjádřit svůj názor v online anketách
  • možnost nahlášení závad

Registraci do Munipolis najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…