Vyškov: Sál kina půjde lépe vytopit, na řadě jsou sedačky

27.10.2019 11:44

Milovníci mihotavého světla procházejícího sálem na velké bílé plátno se pomalu těší na větší plátno nebo výměnu sedaček za výrazně pohodlnější.

Vyškov: Sál kina půjde lépe vytopit, na řadě jsou sedačky
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Divácky atraktivním úpravám však musí předcházet ty méně viditelné, avšak stejně důležité. Na tři etapy rozdělená rekonstrukce kina Sokolský dům v září odstartovala opravou kotelny. Zásahy jsou hotové.

Řídicí jednotka kotlů dlouhodobě vykazovala chybné rozložení teplot v budově kina a z toho důvodu špatně ovládala vytápění jednotlivých částí. Při velkých zimách tak je dnotka nebyla schopná podpořit klimatizaci a sál dostatečně vytopit. „Řídicí ventily byly navíc zastaralé a špatně ovladatelné. Nebyli jsme schopní citlivě rozvést teplo do požadovaných prostor budovy. Došlo rovněž k výměně vadné expanzní nádoby a k dalším dílčím zásahům. Stávající kotle jsou podle revizního technika v pořádku, chybné vytápění způsobovala zastaralá řídicí jednotka a ventily rozvodů. To vše by se touto opravou mělo vyřešit,“ informoval Luboš Kadlec, ředitel Městského kulturního střediska Vyškov, které má kino ve správě.

Dodal, že u klimatizace došlo k výměně procesoru řídicí jednotky a následnému seřízení. Práce za zhruba 520 tisíc korun včetně DPH zajistila za bě žného provozu kina firma TRASKO, a. s.

Na tři roky rozdělená rekonstrukce bude pokračovat v příštím roce. Právě druhá etapa bude pro milovníky filmů nejatraktivnější. „Tehdy přistoupíme ke kompletní renovaci velkého sálu. Vznikne pevné hlediště a zaměříme se na sedačky, které poslední roky schytávaly největší kritiku. Budou podstatně pohodlnější. Sál zatraktivní moderní akustické prvky, zakoupíme větší projekční plátno,“ řekl k druhé etapě vyškovský místostarosta Josef Kachlík. Třetí se o rok později zaměří na redigitalizaci, která spočívá v nákupu moderní projekční technologie.

Většina interiéru kina pochází ještě z doby první rekonstrukce v roce 1993. Za ta léta celkové vybavení, hlediště a jeho akustika zestárlo a v mnoha ohledech neodpovídá moderním požadavkům na kinosály.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…