Vyškov: Školáci mohou ráno procházet zámeckou zahradou

05.09.2019 9:37

V loňském roce díky revitalizaci prostoru před zámkem získali Vyškované pohodlnější přístup do zámecké zahrady ze strany od centra města.

Vyškov: Školáci mohou ráno procházet zámeckou zahradou
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Plánů spojených s její proměnou je v aktuálním volebním období ještě víc: přiblížit ji původní historické podobě, upravit její zázemí zejména vybudováním veřejných toalet a vytvořením zázemí pro účinkující. V zámecké zahradě totiž kulturní a společenské akce probíhají pouze nárazově, což se má změnit.

Nepatrným, ale důležitým krokem nyní záměrům předchází úprava otevírací doby. Stávající otevírací dobu orgány města schválily již před deseti lety. Správa majetku města Vyškova, která se o zahradu stará, předložila radním nové varianty otevírací doby. „Vybrali jsme návrh, u kterého se posunula doba odemykání na sedmou hodinu ranní. Spousta Vyškovanů nejen z Palánku místem může procházet dříve než doposud. Zejména rodiče školáků pak ocení, že se děti vyhnou frekventovaným silnicím a budou i ráno moci cestu přes zahradu využívat,“ zmínil vyškovský místostarosta Roman Celý s tím, že dosud se prostor, zapsaný v ústředním seznamu kulturních památek, celoročně otevíral o hodinu později.

Od dubna do října je navrženo zamykání v devět hodin večer, po zbytek roku kvůli světlu o tři hodiny dříve. „Kvůli otevírací době jsme vedli v koalici debatu, kromě vandalství jsme řešili například i intenzitu osvětlení v prostoru. Rozhodně jsme se ale shodli být v dané otázce vstřícnější. Situaci budeme monitorovat a za několik týdnů ji vyhodnotíme,“ doplnil místostarosta Celý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…