Vyškov: Slavný hokejista Martin Erat pomáhá nejmladším nadějím

19.11.2018 10:48

Má cenné kovy z olympiády i dvou mistrovství světa, čtyřikrát hrál finále české extraligy, přičemž u těch dvou posledních se radoval s Kometou Brno z mistrovského titulu. Stovky utkání odehrál v nejprestižnější hokejové lize světa. Sedmatřicetileté levé křídlo se představilo hned v několika týmech NHL, největší porci zápasů ale odehrálo za Nashville Predators. Hokejista Martin Erat aktuálně pomáhá s nejmenšími vyškovskými nadějemi.

Vyškov: Slavný hokejista Martin Erat pomáhá nejmladším nadějím
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Na zimním stadionu ve Vyškově je z něj hokejový trenér na plný úvazek. Na ledě tak nabírá poznatky z úplně nové pozice. Nový zimní stadion si nemůže vynachválit. „Vyškovský stadion je úžasný. Kluci můžou navíc hned z ledu na hřiště, která v okolí zimáku jsou,“ ocenil hokejista, který zatím individuálně nabírá síly na opožděný start v extraligové soutěži. Stejně jako před několika týdny krasobruslařský trenér a otec nejlepšího českého krasobruslaře současnosti Michala Rudolf Březina na výbornou zhodnotil zázemí stadionu i kvalitu jeho ledu.

Vyškovským dětem nepomáhá sám. Trénuje například s bratrem Romanem nebo účastníkem čtyř světových šampionátů Petrem Hubáčkem. „S Martinem a jeho týmem jsme se domluvili na spolupráci. Trénuje klasicky pod Městským bruslařským klubem Vyškov. Mají na starosti několik věkových kategorií. Martin Erat má svoji akademii v Nashvillu, určitě k nám přinesl nějaké nové zajímavé prvky,“ poznamenal ředitel stadionu Aleš Křetínský.

Spolupráci s vedením zimního stánku navazuje i další velké jméno: několikanásobný účastník mistrovství světa, ze kterých má tři zlata, i tří zimních olympiád Petr Čajánek. „Chce s námi spolupracovat. Měl by se například podílet na dovybavení rozcvičovny stadionu,“ zmínil ředitel.

Zimní stadion je necelý rok po otevření maximálně vytížený. V průběhu podzimu se rozjely jednotlivé soutěže. „Předpokládáme, že nabereme další děti do všech věkových kategorií, abychom naši základnu rozšířili,“ doplnil ředitel Křetínský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…