Vyškov: Vánoční dárek? Potěšit mohou i knihy z infocentra

05.12.2018 19:54

Města a vesnice, památky, lidová architektura, příroda, vinice, sklípky. V různých ročních obdobích a náladách. Na 160 fotografií Libora Sváčka v nezvyklých pohledech či detailech, včetně řady leteckých záběrů, nabízí kniha Jižní Morava.

Vyškov: Vánoční dárek? Potěšit mohou i knihy z infocentra
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

S blížícími se svátky klidu a míru může být publikace vhodným dárkem pod stromeček. Potěšit lze i jinými suvenýry, které jsou k dostání v Turistickém informačním centru Vyškov.

Kniha Jižní Morava je v pevné vazbě a kartónovém přebalu, nejkrásnější místa jihu Moravy včetně Vyškova nabízí na víc než 180 stranách. „Může být vhodným suvenýrem nebo milým dárkem k Vánocům. K zakoupení je u nás za 430 korun,“ sdělila referentka Turistického informačního centra Vyškov Tereza Pospíšilová.

Tipů na dárky má ovšem víc. Dva roky je na trhu i obsáhlá publikace Vyškov dějiny města. Kniha podrobně a systematicky mapuje historii Vyškova od jeho nejstarších dějin až po současnost. Čtenáři oceňují její pečlivé zpracování, odbornost a množství cenných fotografií. Celobarevná publikace s téměř tisícovkou stran stojí 825 korun. Její příprava městu i řadě spolupracujících odborníků trvala pět let. „V průběhu roku byl zájem o knihu pochopitelně nižší, každý měsíc si ji koupí do deseti zájemců. Pevně ale věříme, že se před Vánocemi prodej zase zvedne,“ poznamenala referentka Pospíšilová.

Publikace mapuje nejen dějiny města, ale také přírodní poměry a geologii, archeologické nálezy, kronikáře města, vyškovské spolky i židovské obyvatelstvo.

V posledních letech navíc přibývá lidí, kteří opět posílají vánoční pohlednice. V přetechnizované době virtuálních kontaktů se tak k vybírání  a posílání krásných obrázků zase vracejí. „Nabízíme kreslený pohled Vyškova a k němu tři magnety s různými motivy. Nově lze zakoupit i dvě pohlednice se zimní tématikou. Autorkou je Lucie Martišková. V turistickém centru jsou k dostání za 18 korun,“ doplnila Pospíšilová.

Infocentrum nabízí i plechovou klasiku, která se rovněž vrací do obliby. Plecháček s motivem Vyškova je od stejné autorky jako pohlednice, zájemci za něj zaplatí 220 korun. Zaujmou také svíčky v plechovce s vůní zmrzlé brusinky nebo pečeného perníčku. Stojí 110 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…