Vyškov: Zákazovou značku řidiči ignorují, pomůže veřejné osvětlení

08.07.2022 21:23 | Tisková zpráva

O potížích víme, projektujeme, termín ale neovlivníme. Zhruba tak by se dal shrnout plán nového veřejného osvětlení na cyklotrase, která je od loňského léta opravenou spojnicí pro pěší a cyklisty mezi Vyškovem a Drnovicemi.

Vyškov: Zákazovou značku řidiči ignorují, pomůže veřejné osvětlení
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Město nechalo komunikaci Nosálovice – Kašparov vyfrézovat, opravit výtluky i doplnit obruby. A doufalo, že zákazovou značku budou řidiči respektovat. U některých ovšem marně. Radnice tak hodlá přistoupit k fyzické zábraně, ale právě bez veřejného osvětlení to nepůjde.

„Od začátku loňské investice jsme počítali s tím, že po opravě už se auta do lokality nevrátí. Už před lety jsme zakázali vjezd nákladním autům, od léta nově i osobním. Jde o smíšenou cestu pro cyklisty a chodce, přesto kvůli několika nezodpovědným řidičům dochází k nepříjemným situacím. Jejich chování má bohužel dopad na ostatní,“ zdůraznil místostarosta Vyškova Roman Celý.

A právě chystaná zábrana za areálem Kynologického klubu Vyškov poslouží k ochraně chodců a cyklistů.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

„Z důvodu nerespektování dopravního značení nakonec jinou možnost nemáme. Ovšem nemůžeme umístit sloupek uprostřed tmy. Dohodli jsme se s městskou společností VYTEZA o protažení veřejného osvětlení o několik světelných bodů. Jakmile bude hotovo, můžeme nainstalovat samotný sloupek, aby se zamezilo úplnému projíždění aut. Samozřejmě více světla v místě pomůže i s lepším pohybem pěších,“ potvrdil místostarosta Celý.

Nové veřejné osvětlení pro část opravené cyklotrasy je v současnosti ve fázi projektování pro územní řízení. „Územní rozhodnutí máme obdržet do konce letošního roku. Akci zařadíme do plánu investic na rok 2023. Pokud vše dobře půjde, začneme s realizací hned na jaře,“ popsala radní města a jednatelka společnosti VYTEZA Blanka Mikulková.

Do té doby tak radnice spoléhá na častější kontrolu ze strany městských strážníků. Trasa totiž není cyklisty využívaná pouze rekreačně, ale i k cestám do práce. S příchodem teplého počasí obzvlášť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…