Vyškov: Základní škola Tyršova má nový venkovní areál

30.11.2022 19:31 | Tisková zpráva

O vybudování adekvátního sportovního a venkovního areálu usiluje Základní škola Tyršova už mnoho let. Po zprovoznění nového multifunkčního hřiště a zpřístupnění opraveného Sportovního areálu Jaromíra Kremličky pro své žáky se nyní dočkala také úpravy části venkovních prostor. Ty jsou určené především pro volnočasové aktivity dětí, ale je možné je využívat i během výuky.

Vyškov: Základní škola Tyršova má nový venkovní areál
Foto: Radim Panenka
Popisek: Slavnostní přísaha nových vojáků ve Vyškově

Lezecká a balanční sestava, houpací kolo, kryté pískoviště skrývající imitaci vykopávek, altán pro výuku, teepee, domeček pro hmyz nebo budky pro ptáky. Nově upravené venkovní prostory v zadní části školy odpovídají volnočasovým požadavkům dětí, reagují na jejich potřebu zábavy a zároveň nenuceného vzdělávání.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

„Vše je vytvořeno v přírodním duchu, prvky jsou dřevěné, nechali jsme vysadit nové stromy. Nyní ještě čekáme na doplnění odpočinkových laviček,“ popisuje venkovní areál ředitel školy Zdeněk Pitela. Nově dokončené prostory jsou přednostně určeny pro odpolední družinu a klub, ale zejména venkovní učebna v podobě altánu bude využívána i během dopoledního vyučování.

Kultivace a úprava této části areálu je jedním z kroků naplnění rozsáhlé studie, která zahrnula využití prostor kolem celé školy.

„Studii pro nás zrealizovala firma SMART PROJEKT z Břeclavi. V první etapě jsme vybudovali multifunkční hřiště, které slouží už něco přes rok. Nyní přišla na řadu část určená volnočasovým aktivitám a příští rok bychom chtěli navázat vybudováním parkoviště pro zaměstnance v přední části školy. Do budoucna počítáme i s úpravou vstupních prostor školy a lepším využitím vnitřního traktu,“ vyjmenovává jednotlivé fáze naplnění studie ředitel školy.

Nově dokončenou etapu venkovního volnočasového areálu realizovaly pro školu firmy R-F stav a WAGNER stavební za necelých 9 milionů korun. Akci financovalo město Vyškov jako zřizovatel, menší část doplatila škola ze svého investičního fondu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…