Vyškov: Zebu nebo uherský skot dostanou nové přístřešky

27.04.2019 14:52

Nové skladovací prostory a nové přístřešky ve výbězích skotu. Vedení ZOO PARKu Vyškov, které rovněž nechává rozšířit lemuří expozici, představilo další letošní plány. Nepůjde sice o atraktivní investice, důležité ale jsou: zajistí lepší podmínky pro život chovaných zvířat.

Vyškov: Zebu nebo uherský skot dostanou nové přístřešky
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Pět nových přístřešků v horních výbězích vznikne ve staré části zoologické zahrady. Žije v nich dobytek jako uherský skot či skotský náhorní i početnější skupiny zebu, cachena nebo dahome. „Tomu také odpovídá opotřebení stávajících ploch a staveb. V rámci plánovaných oprav povrchů ve třech stáních, všech zdí a části dřevěného obložení stájí, plánujeme doplnit výběhy o nové přístřešky s dlažbou a krmnými jeslemi. Ty zajistí jak zastínění, tak ochranu krmení před deštěm. Spolu s novými napáječkami zaručí celodenní a celoroční kvalitní všestranné zabezpečení pro chovaná zvířata,“ informovala ředitelka ZOO PARKu Vyškov Dagmar Nepeřená.

Většinou půjde o 5 krát 6 metrů velký přístřešek, záleží na konkrétním místě. Cena za přístřešky je na bezmála 1,6 milionu korun včetně DPH. Stejně jako v případě skladovací haly městská příspěvková organizace náklady zaplatí z investičního fondu za přispění města investiční dotací.

Důvodem výstavby právě nové haly je při rozšiřujícím se provozu a počtu potřebné techniky nedostatek podobných skladovacích prostor. „Zejména plochu pro ukládání granulovaného pytlovaného krmiva je třeba mít oddělenou,“ přiblížila ředitelka Nepeřená.

Nová nezateplená hala má vzniknout v druhé polovině letošní sezony na svahu podél vjezdové technické komunikace. Podle bývalého ředitele ZOO PARKu Vyškov a současného místostarosty města Josefa Kachlíka tak nebude stavební ruch obtěžovat návštěvníky. „Zahrada us pěla s dotací u Státního fondu životního prostředí na nákladní elektromobil. Stroje užívané ošetřovateli pro navážení krmiva a odvoz hnoje jsou už velmi opotřebované. Pořízení nákladního elektromobilu zlepší jejich pracovní podmínky. Jde nicméně o další stroj, který je potřeba někde ukládat, takže nové prostory jsou potřeba,“ doplnil k investici místostarosta Kachlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…