Vysoké Mýto: Město pořídilo vratné kelímky na městské akce

10.02.2022 8:38 | Tisková zpráva

Město navázalo na předchozí aktivity, které pomáhají snížit množství vyprodukovaných odpadů a v rámci projektu nazvaného Vysoké Mýto – komplexní předcházení vzniku odpadů pořídilo vratné kelímky s originální kresbou, kterou navrhnul karikaturista Marek Simon.

Vysoké Mýto: Město pořídilo vratné kelímky na městské akce
Foto: mesto.vysoke-myto.cz
Popisek: Vysoké Mýto

Ten již s městech v minulých letech spolupracoval na potisku vratného kelímku na pivo, a také na dvou úspěšných nástěnných kalendářích.

Nové vratné kelímky jsou dvojího druhu. Jeden o objemu 0,5 l je určen na studené nápoje a druhý o objemu 0,2 l na horké nápoje. Současně město zakoupilo výkonnou myčku, skladovací boxy a další zařízení. „Myčku a ukládací zařízení budou využívat také Vysokomýtská kulturní a technické služby, které vratné kelímky pořídily v minulých letech,“ řekl místostarosta Martin Krejza.

Vysoké Mýto

(foto Aleš Felgr)

Nové vratné kelímky se využijí na venkovních městských kulturních a společenských akcích jako jsou Den Země, Čermákovo Vysoké Mýto, Městské slavnosti, Týden hudby a jarmarky. Celkové náklady na vratné kelímky, myčku a skladovací zařízení byly 800 tisíc korun. Město na jejich pořízení získalo 85% evropskou dotaci prostřednictvím Operačního programu životní prostředí.

V rámci tohoto projektu bylo letos ještě nakoupeno 200 pěstebních kompostérů (záhonů) o objemu 950 l, které budou na základě smlouvy o výpůjčce rozmístěny do jednotlivých domácností jako prostředek pro předcházení vzniku biologicky rozložitelných odpadů, a to jak přímo z domácností, tak ze zahrad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…