Vysoké Mýto: Plovárna zahájí provoz v pondělí 10. června

09.06.2019 15:55

Tyršova veřejná plovárna ve Vysokém Mýtě zahájí sezonní provoz v pondělí 10. června. Otevřeno bude mít za příznivého počasí denně od 9.00 do 19.00. Veškeré informace o plovárně, nabídce a ceníku služeb i o aktuálním provozu jsou uvedeny na webových stránkách plovárny ZDE, které jsou také dostupné v nabídce na hlavní straně městských webových stránek.

Vysoké Mýto: Plovárna zahájí provoz v pondělí 10. června
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Tyršova veřejná plovárna, jedna z největších a historicky nejcennějších plováren v České republice, byla vybudována v roce 1933 z prostředků města a tělovýchovné jednoty Sokol, která ji s přestávkami provozovala až do roku 1996, kdy ji převzalo město a svěřilo do péče Technických služeb. Byla to ve své době jedna z největších plováren v Československu a mezi největší a nejatraktivnější se počítá i v České republice.

Vodní plocha měří úctyhodných 98 metrů krát 58 metrů s hloubkou od 10 do 160 centimetrů, přilehlý bazén pak 50 metrů krát 12 metrů s hloubkou od 2 do 3 metrů. Při napouštění se do ní každoročně vejde 7000 metrů krychlových vody z našeho vlastního hloubkového vrtu. Voda je čerpána z hloubky 230 metrů, díky čemuž má už při napouštění přijatelných 18° C.

Plovárna si od svého vzniku podržela v některých svých částech (hlavní budova nebo dřevěné kabinky) svůj starobylý ráz, a proto byla stará budova v roce 2001 prohlášena za kulturní památku. Plovárna se dodnes řadí mezi nejkrásnější plovárny v republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…