Vysoké Mýto: Stromy ve špatném stavu uvolnily místo nové zeleni

05.11.2020 18:55

Ve svahu nad náhonem Loučné v Čelakovského ulici skácela odborná firma dva suché stromy, které kvůli svému špatnému stavu představovaly nebezpečí a hrozilo, že by mohly poničit i okolní stromy.

Vysoké Mýto: Stromy ve špatném stavu uvolnily místo nové zeleni
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Třetím stromem, který musí být z důvodu bezpečnosti skácen, je kaštan u schodiště v botanické zahradě. I ten byl shledán ve velmi špatném stavu a nebezpečný jak pro lidi, tak i pro nedalekou budovu. Na jeho místě technické služby vysadí nový strom, opět kaštan (jírovec maďal). V místech skácených stromů ve svahu nad náhonem dojde k přirozené obnově porostu z náletů, kterým se zde obzvlášť daří. 

Technické služby průběžně kontrolují zdravotní stav stromů, které mají jako správce veřejné zeleně ve své péči. Stromy, u kterých se zjistí, že ohrožují život či zdraví lidí nebo hrozí škodou na majetku, pak nahrazují novou výsadbou. Ke kácení poškozených a suchých stromů využívají především dobu vegetačního klidu, který trvá od listopadu do konce března..

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…