Výstava v centru města přibližuje průmyslovou tradici Plzně

02.08.2017 16:09

Dvacítka velkoformátových fotografií v plzeňských sadech naproti Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje přibližuje návštěvníkům bohatou průmyslovou tradici Plzně.

Výstava v centru města přibližuje průmyslovou tradici Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Vernisáž výstavy se uskutečnila v úterý 1.srpna současně se křtem katalogu fotografií, které se na výstavu nevešly. Zahájení se zúčastnila ředitelka pořádajícího Útvar koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká, technický náměstek primátora Pavel Šindelář a další hosté. Návštěvníci si mohou fotografie prohlédnout do 31. srpna 2017.

„Při odkazu Plzně na bohatou průmyslovou tradici se většině z nás vybaví areál bývalých Škodových závodů a pivovar Plzeňský Prazdroj. Jak jsme se při přípravě této výstavy znovu přesvědčili, lze v těchto objektech najít skutečné architektonické skvosty. Víme však i o dalších, o nichž se v této souvislosti mluví méně,“ uvedla Irena Vostracká.

Na 21 panelech se představují stavby známé i méně známé, původně výrobního a technického charakteru. Odhalují tajemství běžně nepřístupných objektů například v areálu Plzeňského Prazdroje či Škodových závodů, ale i skryté skvosty v plzeňské Vodárně nebo v Plzeňských městských dopravních podnicích. Nahlíží i do netradiční kavárny v Papírně Plzeň či do nejdéle fungujícího tiskárenského provozu.

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně vyzývá lidi, pokud vědí o dalších zajímavých místech, ať se obrátí se svými podněty na email ukrmp@plzen.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …