Webové stránky k významnému výročí Ostravy nabízejí pozvánky na akce i vzpomínky pamětníků

08.02.2017 20:40

K letošnímu významnému výročí první písemné zmínky o Ostravě připravilo město na adrese http://ostrava750.cz/ speciální webové stránky, na nichž návštěvníci najdou informace o oslavách, pozvánky na akce, stručnou historii města i vzpomínky pamětníků. V rubrice Galerie je půvabný kreslený „filmeček“, který nejen zaujme, ale také příjemně pobaví.

Webové stránky k významnému výročí Ostravy nabízejí pozvánky na akce i vzpomínky pamětníků
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Obsah stránek je rozdělený do několika sekcí. Sekce Aktuality nabízí zprávy týkající se výstav a dalších akcí k 750. výročí, bude také informovat o zahájení soutěže pro veřejnost. Konkrétní informace o tom, kdy, kde a jaké akce se budou v rámci oslav 750. výročí konat, je možné zjistit v harmonogramu akcí, který bude pravidelně aktualizován.

V rubrice Vzpomínáme ožívají příběhy pamětníků z doby předválečné, z období II. světové války, poválečných let i novější historie a jsou zajímavým počtením pro všechny, kteří se zajímají, jak se v Ostravě kdysi žilo, co se kde nacházelo a jaké změny se tu udály.

Rubrika Fakta nahlíží fotografiemi se základními informacemi do dávné i novější historie města. Galerie přiblíží obrazovou formou zajímavosti spojené se 750. výročím. Otevřít si tu můžete i už zmíněný kreslený „filmeček“ o historii města s kresbami ztvárněnými dětskou rukou a kouzelným komentářem.

Webové stránky k 750. výročí jsou propojeny se sociálními sítěmi – s Facebookem a Twitterem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …