ZLÍN FILM FESTIVAL odstartoval. Nabídne 13 světových premiér filmů!

28.05.2012 15:59

52. ročník ZLÍN FILM FESTIVAL odstartoval! Největší akce svého druhu na světě, zaměřená především na filmy pro děti a mládež, letos nabídne celkem 247 filmů ze 48 zemí. Jedním z jeho hlavních vrcholů budou Dny irské kinematografie. Festival potrvá do neděle 3. června.

ZLÍN FILM FESTIVAL odstartoval. Nabídne 13 světových premiér filmů!
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Tradičním spolupořadatelem akce je město Zlín. Pořadatelům letos přispělo částkou 4,9 milionu korun, pomáhá i poskytnutím svých prostor a logistikou, výraznější roli než v minulých letech má městská policie. "Jsme a budeme dlouholetými partnery. Stvrdili jsme to v loňském roce, kdy jsme s představiteli festivalu podepsali novou desetiletou smlouvu. Jsem za to rád, ZLÍN FILM FESTIVAL je významnou akcí, která dělá našemu městu výborné jméno," sdělil primátor Miroslav Adámek na dnešním zahájení festivalu.

Festival přivede do Zlína celou řadu osobností. "Z Irska to bude režisér Martin Duffy a spisovatel a scénárista Patrick McCabe, herci Hugh O´Connor, Ella Connoly a Martin McCann. Zúčastní se také briský herec Dexter Fletcher a jiní zahraniční návštěvníci. Z českých představitelů se objeví například Jan Kraus, Jiřina Bohdalová, Václav Vorlíček a další," vyjmenoval mluvčí festivalu Martin Pášma. Držitelem Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež se letos stane oblíbený herec Jiří Lábus.

ZLÍN FILM FESTIVAL letos nabídne 13 světových premiér filmů, českou premiéru bude mít 91 snímků. Další informace na http://www.zlinfest.cz a http://www.zlin.eu/article/97112.i-v-tezke-dobe-se-zlin-film-festival-muze-spolehnout-na-mesto/ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…