Zábřeh: Startuje nový systém třídění odpadu

19.11.2021 12:09 | Tisková zpráva

Do každého rodinného domu na území města poputují nové 240litrové nádoby na plast, papír a bioodpad.

Zábřeh: Startuje nový systém třídění odpadu
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

S příchodem nové odpadové legislativy dojde k omezení ukládání využitelných odpadů na skládky. V souvislosti s tímto omezením budou výrazně navýšeny poplatky, které musí město za uložení na skládku hradit.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
To je také důvodem, proč město zavádí nový systém třídění. Jediné řešení je usnadnit občanům třídění tak, aby na skládkách končilo co nejméně využitelného odpadu.

„Díky projektu Zábřežsko třídí se nejen ve městě, ale i obcích regionu stávající systém třídění odpadu ještě více zkvalitní a umožní občanům mnohem komfortnější třídění odpadů. Záměrem je dlouhodobě udržet ceny za svoz a likvidaci odpadu na přijatelných hladinách,“ objasnil starosta František John.

I když se nový systém třídění odpadů týká zejména domácností z rodinných domů, dojde k rozšíření separace i pro bytové domy a sídliště. V těchto lokalitách budou postupně doplněny desítky nádob na tříděný odpad. Nádoby na tříděný odpad pro rodinné domy budou vydávány od 15. listopadu na třech výdejních místech.

„Technické služby provedly důkladný rozbor zábřežských popelnic. Z jeho výsledku vyplývá, že až 2/3 odpadu jsme schopni vytřídit,“ informoval ředitel Technických služeb Zábřeh Milan Doubravský.

Na výdej nádob pro rodinné domy naváže organizační změna ve svozu odpadů. Svoz komunálního odpadu bude probíhat ve dvoutýdenním intervalu. V mezičase bude svážen odpad separovaný.

Aby byly informace k odpadovému hospodářství pro občany co nejpřehlednější, spustila zábřežská radnice nové internetové stránky. Na těchto stránkách je zveřejněno vše o novém systému svozu, třídění odpadu, kontakty aj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…