Zahradnictví Městské zeleně Znojmo modernizuje své zázemí

27.01.2022 12:03 | Tisková zpráva

Městská zeleň příspěvková organizace města Znojma pokračuje v další modernizaci a bude mít nové prodejní zázemí v areálu zahradnictví na Kuchařovické ulici. Nová sestava mobilního obytného kontejneru za 478 506 Kč nahradila nevyhovující dřevěný stánek bez topení a příslušného zázemí.

Zahradnictví Městské zeleně Znojmo modernizuje své zázemí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mobilní obytný kontejner vznikl spojením dvou kontejnerových modulů. Jedna část bude sloužit jako prodejní kancelář a příruční sklad, a druhá část bude kancelář vedoucí zahradnictví. Jedná se o komfortní kontejnery, které jsou vybaveny vlastním topením, přípojkou k internetu a tepelnou izolací.

U vstupní brány bude také vystavěna nová ohradní zeď. Ta bude tvořena betonovými profily o výšce 2,5 metru a její cena bude cca 50 000 Kč. Následně zde pracovníci městské zeleně instalují tzv. vertikální zahradu, která vytvoří zelenou přírodní fasádu z popínavých rostlin.

„Ohradní zeď u vstupní brány byla v havarijním stavu, proto musela být odstraněna. S její likvidací nám pomohli odsouzení ze Znojemská věznice, kteří provedli bourací práce v rámci své pracovní terapie, a proto jsme za odstranění nic neplatili,“ uvedl ředitel městské zeleně Radoslav Habrdle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…