Zájem o e-AUKCI energií v Příbrami vzrostl

28.07.2013 19:10

V souvislosti s e-AUKCÍ se toho za přispění médií a dalších sdělovacích prostředků v Příbrami již dost namluvilo. Město hodlá pro budovy ve svém vlastnictví nakupovat silovou elektřinu a zemní plyn přes internet. To samé nabídlo také svým občanům a firmám na území města Příbram a všichni měli možnost se do e-AUKCE také přihlásit.

Zájem o e-AUKCI energií v Příbrami vzrostl
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Stačilo jediné – dojít do Městské realitní kanceláře, donést vyúčtování za předchozí rok, kopii smlouvy se stávajícím dodavatelem a předložit spojovací číslo SIPO, nebo číslo bankovního účtu, ze kterého si přejí odběr elektřiny či plynu hradit. Příbramská radnice ve spolupráci se společností eCENTRE, která celou aukci zařizuje, uspořádala v polovině června veřejnou besedu, kde se občané mohli dozvědět veškeré potřebné informace. Beseda se však netěšila velkému zájmu a do kulturního domu, kde se setkání s občany konalo, přišla pouze hrstka příbramských.

V současnou chvíli, se však zdá být všechno jinak. Na základě druhé mediální vlny zájem o připojení do aukce prudce vzrostl a na kontaktním místě Městské realitní kanceláře se začaly tvořit fronty.

„Termín možného přihlášení končil devatenáctého července. Vzhledem k velkému zájmu občanů připojit se do e-AUKCE jsme se rozhodli prodloužit termín pro podávání přihlášek ještě o týden, tedy do úterý 23. července,“ říká starosta Pavel Pikrt.

Při konečném součtu se v Příbrami přihlásilo 238 domácností s více než 359 smlouvami. Předpokládaný finanční objem, se kterým půjde Příbram do e-AUKCE, je zhruba 5 000 000 korun. Aukce by se měla konat 28. srpna tohoto roku, eCENTRE si však vyhrazuje právo na změnu termínu v závislosti na zpracování podkladů.

Co možná největší novinkou, o které starosta Pikrt také informoval je fakt, že společnost eCENTRE sdruží příbramskou poptávku s ostatními městy z celé ČR.

„Na počátku jsme počítali s úsporou finančních prostředků kolem dvaceti procent za elektřinu a třiceti procent za zemní plyn. Jestliže však společnost eCENTRE sjednotí poptávku s dalšími městy v republice tak jak slíbila, dá se očekávat úspora ještě větší,“ odhaduje starosta Pikrt.

Občasné, kteří mají o e-AUKCI zájem a nestihli se do prvního kola přihlásit, mohou napsat na jakub.safranek@ecentre.cz . Jejich žádost bude zařazena k jinému aukčnímu celku anebo opět k Příbrami, bude-li vypsáno druhé kolo. O případném vypsání druhého kola bude radnice včas informovat.

reklama

autor: pribram-city.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …