Žamberk: Albertinum sbírá úspěchy. Obhájilo Certifikát kvality a bezpečí

09.11.2017 18:16

Odborný léčebný ústav Albertinum doslova sbírá jedno ocenění za druhým. V září získal titul Kvalitní a bezpečná nemocnice a stal se absolutním vítězem této ceny, nyní se mu podařilo obhájit Certifikát kvality a bezpečí.

Žamberk: Albertinum sbírá úspěchy. Obhájilo Certifikát kvality a bezpečí
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

„Získání, respektive obhájení této akreditace je jasným dokladem, že příslušná krajem zřízená zdravotnická zařízení odvádějí dobrou práci,“ uvedl krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. „V daném případě žamberecké Albertinum nyní opětovně prokázalo, že dlouhodobě poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči a má spokojené pacienty,“ dodal radní Valtr.

Certifikát kvality a bezpečí uděluje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví (ČSAZ) s platností na tři roky. Proces hodnocení ve zdravotnickém zařízení zahrnuje například revizi vnitřních dokumentů, hodnocení kvality a bezpečí na jednotlivých odděleních, prohlídku areálu, stavu budov nebo zdravotnických technologií. Součástí hodnocení jsou i rozhovory s vedením zařízení, lékaři a dalšími pracovníky, ale i pohovory s pacienty.

V září letošního roku Odborný léčebný ústav Albertinum v Žamberku získal také titul Kvalitní a bezpečná nemocnice a stal se absolutním vítězem této ceny, kterou taktéž uděluje ČSAZ. Oproti roku 2014, kdy byl tento odborný léčebný ústav vítězem projektu, je v letošním roce Albertinum absolutním vítězem této ceny, a to ve své kategorii Následná lůžková péče nad 100 lůžek. Získání akreditace je tak dalším důkazem kvality poskytované péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…