Zastávky pro Plzeň představuje výstava v mázhauzu radnice

14.05.2018 20:38

Od úterý 15. května mohou návštěvníci zhlédnout výstavu Zastávky pro Plzeň v mázhauzu plzeňské radnice.

Zastávky pro Plzeň představuje výstava v mázhauzu radnice
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

K vidění jsou zde převážně modely a plakáty zastávek městské hromadné dopravy, které vytvořili studenti ateliéru Designu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. Expozice je doplněna o návrhy vzniklé v rámci projektu Mobiliář záchytných parkovišť a dalšími studentskými pracemi. Vernisáž se koná v pondělí 14. května od 17 hodin.

Projektu Zastávky MHD jako veřejný prostor v 21. století se studenti fakulty začali intenzivně věnovat na začátku zimního semestru 2016. Na konci téhož roku vyhodnotila jejich práce odborná komise. Nejvíce zaujaly návrhy studentů Radka Muziky, Patrika Rešla a Lukáše Melichara.

V zimním semestru 2017 vznikly další dva projekty: Návrhy zastávek MHD pro město Plzeň a Mobiliář záchytných parkovišť. Prvního projektu se zúčastnilo 12 studentů. Komise ocenila práce Simony Niguyen, Tomáše Nezdary, Pavla Kotvy, Kryštofa Píši, Hany Vykysalové a Anety Kalousové. Na druhém projektu pracovalo pět studentů, jako nejlepší vyhodnotili odborníci návrh Adély Přibáňové.

Výstava je ke zhlédnutí v mázhauzu do 30. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…