Zástupci škol se seznamují s bruntálskými firmami

10.03.2017 21:17

Již potřetí navštívili výchovní poradci z bruntálských škol jednu z místních firem. Díky projektu, který organizuje město Bruntál, se mimo jiné seznámili s tím, co firma může nabídnout jejich žákům jako potenciálním budoucím zaměstnancům. Město usiluje o to, aby mladí lidé věděli, že i v Bruntále lze najít dobrou a zajímavou práci.

Zástupci škol se seznamují s bruntálskými firmami
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

„Od začátku letošního roku proběhly již tři exkurze, a to do společností OSRAM Česká republika s.r.o., Macco Organiques, s.r.o. a Linaset, a.s. Všechna setkání proběhla v obdobném konceptu a to představení společnosti a její činnosti, diskuse o spolupráci mezi podniky a školami, prohlídka prostor,“ uvedla Klára Volková z Tiskového a projektového útvaru Městského úřadu v Bruntále, která má projekt na starosti.

Výchovní poradci z bruntálských základních a středních škol v úterý 7. března dopoledne navštívili společnost Linaset. Jana Haubeltová z personálního oddělení společnosti prozradila, že převážně oslovuje opavské střední školy. Ty produkují absolventy v oborech, jenž jsou potřebám Linasetu bližší. Podle ředitele Jaroslava Fojtíka firma spolupracuje a má dále zájem více spolupracovat se Střední průmyslovou školou a Obchodní akademií, Bruntál. Její žáci sem už nyní dochází na pravidelné praxe.

V  závěru setkání ve společnosti Linaset se poradci shodli na tom, že návštěvy ve firmách jsou pro ně velmi užitečné. „O spoustě firem jsem neměla dostatečné informace a je fajn zjištění, že mladí nám nemusí utíkat, ale mají tady možnost práce. Určitě se domluvíme na spolupráci se zástupci firem,“ řekla Michaela Mikulková ze ZŠ Bruntál, Školní 2.  Zájem ze strany škol o další podobné aktivity potvrdila i Klára Volková z Městského úřadu v Bruntále:„Na všech setkáních projevili zaměstnavatelé i poradkyně zájem o spolupráci, která bude dojednána individuálně. Souhrnně se ale jedná o exkurze do firem a prezentace firem ve školách.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…