Zastupitelstvo Města Železný Brod schválilo návrh rozpočtu pro rok 2014

08.02.2014 18:29

Hlavním tématem prvního letošního zasedání Zastupitelstva Města Železný Brod bylo schvalování rozpočtu na rok 2014.

Zastupitelstvo Města Železný Brod schválilo návrh rozpočtu pro rok 2014
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Po zhruba hodinové diskusi byl návrh přijat. Město se nachází ve velmi dobré finanční kondici, tudíž se vedení rozhodlo sestavit rozpočet na příjmové i výdajové straně ve výši 168,578 mil. Kč. A proč právě takto naddimenzovaný návrh o téměř 25 mil. Kč vyšší než tomu bylo v roce 2013? Odpověď je prostá. Město intenzivně staví, revitalizuje a rovněž je úspěšné v získávání dotačních titulů, které ovšem v mnohých případech vyžadují několika málo procentní dofinancování.

A na to je třeba se připravit. V tomto roce to bude například výstavba terminálu, na který se podařilo získat dotaci z ROP Severovýchod ve výši až 85% nákladů. Dále je to oprava městské sokolovny a zateplení MŠ Na Vápence, u kterých se město taktéž bude snažit získat dotaci. A také i poslední etapa revitalizace ZŠ Pelechovská, ta pak bude hrazena z vlastních zdrojů. Po opravě volá i tobogán v areálu městského koupaliště, s čímž rozpočet taktéž počítá.

André Jakubička, starosta města, dodává: „Město si stojí finančně velice dobře, proto si můžeme dovolit zapojit volné prostředky z let minulých na dofinancování naší rozsáhlé stavební činnosti. Snažíme se nepolevovat v nastoleném pracovním tempu a vnímat potřeby města i jeho občanů. Čeká nás další stavebně velmi náročný rok. Nicméně věřím, že změny ve vzhledu našeho města jsou a teprve ještě budou vidět.“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zelbrod.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…