Zastupitelstvo města Brna zvolilo nové vedení města

27.11.2014 9:54

Kdo bude ve volebním období 2014-2018 stát v čele města, je po ustavujícím zasedání nového Zastupitelstva města Brna jasné. Zastupitelé zvolili v úterý 25. listopadu ze svých řad primátora města Brna a jeho čtyři náměstky, poté i další členy jedenáctičlenné rady města.

Zastupitelstvo města Brna zvolilo nové vedení města
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Primátorem města Brna byl zvolen Ing. Petr Vokřál z hnutí ANO 2011, první náměstkyní pro oblast majetku a školství se stala Ing. Klára Liptáková (KDU–ČSL), v pořadí druhým náměstkem primátora pro oblast technickou (doprava, investice, městská informatika, implementace evropských fondů) je Richard Mrázek (ANO 2011). Třetím náměstkem primátora Brna pro oblast sociálně kulturní (kultura, památková péče, zdravotnictví a sociální péče) byl zvolen Bc. Matěj Hollan (Žít Brno s podporou Pirátů) a v pořadí čtvrtým náměstkem primátora pro oblast rozvoje města (územní plánování, životní prostředí, vodní a lesní hospodářství) je Mgr. Martin Ander, Ph.D. (Strana zelených).

Rada města Brna má nové složení, jež vypadá takto: kromě jmenovaných (primátora a náměstků) je jejím členem Bc. Tomáš Kratochvíl (ANO 2011) – uvolněný radní pro správu městských účastí, MUDr. Daniel Rychnovský (KDU-ČSL), JUDr. Petra Rusňáková, Ph.D. (ANO 2011), Ing. Vít Beran (KDU-ČSL), Marek Janíček (ANO 2011), Mgr. Jiří Ulip (Žít Brno s podporou Pirátů).

V 55členném zastupitelstvu obsadilo nejvíc křesel hnutí ANO 2011 (13) a jeho koaličním partnerem je subjekt Žít Brno s podporou Pirátů (7 křesel), Strana zelených (4 zastupitelé) a KDU-ČSL (7 zastupitelů) – celkem 31 hlasů. Opozici představuje ČSSD (11 zastupitelů), ODS (5 zastupitelů), TOP 09 (4 zastupitelé) a komunisté (4 zastupitelé) – celkem 24 hlasů.

K dalšímu jednání se městská samospráva sejde 19. prosince v 8 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…