Žatec: Nákladní ulice je po rekonstrukci opět průjezdná, přibylo víc chodníků

18.10.2019 8:36

Novou podobu má Nákladní ulice, která se pro motoristy otevřela minulý pátek. V rámci stavby byl opraven povrch silnice, vznikly nové chodníky či ostrůvek, jenž umožňuje bezpečnější přecházení v blízkosti divadla.

Žatec: Nákladní ulice je po rekonstrukci opět průjezdná, přibylo víc chodníků
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Celá stavba už slouží veřejnosti, ačkoliv město ještě stavbu nepřevzalo, stane se tak až po odstranění nedodělků, uvedl místostarosta Žatce Jaroslav Špička. Úředníci nyní předají dodavatelské firmě seznam vad a nedodělků. Teprve po odstranění těchto nedostatků dojde k převzetí stavby v hodnotě zhruba 20 milionů korun.

K obnovení provozu v Nákladní ulici došlo v pátek 11. října, tedy přesně podle předem určeného termínu. Teoreticky by mohla být ulice uzavřená déle, až do odstranění všech závad. To by ale také znamenalo prodloužení uzavírky a komplikaci provozu ve městě.

V rámci rekonstrukce se pokládal nový povrch vozovky v délce 800 metrů. Podél části vozovky vznikly nové chodníky, nově tak lze chodit po obou stranách silnice od křižovatky s ulicí Karla IV. až pod Libočanskou branku. Nové je veřejné osvětlení, zmíněný ostrůvek u divadla nebo vyznačená parkovací místa nad prostorem U-rampy. Část prostoru, kam by se kvůli prostoru nevešla parkovací místa pro auta, slouží nově pro parkování motocyklů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…