Žatec: Obchodní akademie slaví 70 let ekonomického školství

25.11.2018 6:32

Bývalý ředitel OA Žatec Bohuslav KunešŘeditel OA a SOŠZE Jiří Karas, náměstek krajského hejtmana pro školství Petr Šmíd a místostarostové Žatce Jaroslav Špička a Radim Laibl svými projevy dnes dopoledne zahájili dvoudenní oslavy 70 let ekonomického školství v budově obchodní akademie. Zbytek úvodního programu obstarali současní studenti. A rozhodně na výbornou.

Žatec: Obchodní akademie slaví 70 let ekonomického školství
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Talentovaní umělci, zpěváci, tanečníci, vtipní moderátoři i herci. Tak se představili budoucí ekonomové, čímž dokázali, že jejich nadání je všestranné. A to je dobře, protože úspěšní lidé musejí mít většinou vícero nadání, jednostranné zaměření bývá málo. Současní talentovaní studenti mohou sebevědomě počítat s tím, že naplní přání místostarosty Radima Laibla. „Věřím, že škola bude dál produkovat úspěšné absolventy nejen v rámci okresu, ale i celého kraje,“ prohlásil R. Laibl, který je stejně jako J. Špička sám absolventem žatecké ekonomické školy.

Hospodářská škola, ekonomická i obchodní, to jsou různé názvy stále stejné školy, jež před 70 lety vznikla v budově bývalého učitelského ústavu. Během desítek let jí prošly tisíce žáků a stovky vyučujících. Část z nich se dnes sešla při slavnostním zahájení oslav v malé tělocvičně. Součástí programu jsou i dny otevřených dveří nebo výstavy žáků a učitelů. A také vyhlášení různých soutěží. Ty podporují snahu o zlepšování žáků a jsou nenápadnou, ale přirozenou součástí rozvoje školy.

Školy, která chce být ve výchově ekonomů a správných hospodářů stejně úspěšná, jako byla dosud. Z vystoupení současných studentů při slavnostním zahájení je patrné, že škola se o svou budoucnost bát nemusí. To je dobře i pro město Žatec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…