Žatec: SeniorTaxi od září zlevní, jedna jízda bude za 20 korun

17.08.2019 11:49

Seniortaxi v Žatci využívá už přes dvě stovky seniorů a zájem o něj stále roste. Aby bylo SeniorTaxi co nejdostupnější, schválili žatečtí radní novinku – od 1. září se sníží jízdné. Za jednu jízdu tak senior zaplatí 20 korun, dosud se platilo 30 Kč.

Žatec: SeniorTaxi od září zlevní, jedna jízda bude za 20 korun
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Službu SeniorTaxi zavedl Žatec od letošního dubna a je určena pro občany nad 65 let. Taxi je vozí po městě, zejména k lékaři či na úřady, za zvýhodněnou cenu, která bude od září 20 Kč za jednu jízdu. Hlavní část nákladů taxislužby pro seniory hradí město Žatec.

Výhodu mohu využívat občané města Žatce a místních částí (Bezděkov, Milčeves, Radičeves, Trnovany, Velichov, Záhoří), kterým je 65 let a více a mají vyřízenou průkazku. Tu si dosud vyzvedlo 237 lidí.

Od dubna se pomalu zvyšuje využívání SeniorTaxi: v dubnu bylo 74 jízd, v květnu 144 a v červnu 194. V červenci klesl počet jízd na 162, což může být způsobeno obdobím prázdnin a dovolených třeba právě u lékařů.

Jízdu si může objednat jen registrovaný uživatel

Jízdu SeniorTaxi je nutné objednat minimálně den předem, a to vždy ve všední den od 7.30 do 11 hodin na telefonu 415 710 295 (dispečink - Domov pro seniory). Taxi si tak může senior objednat třeba týden dopředu, když už ví, na kdy je objednán k lékaři.

Samotné jízdy probíhají ve všední dny od 7 do 17 hodin. Jízdu si může objednat jen registrovaný uživatel. Registrace se provádí na Odboru dopravně správních agend, je nutná průkazová fotografie, zaplacení poplatku 20 Kč a předložení osobního dokladu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…