Žatec: V novém sběrném dvoře už se vytřídily stovky tun odpadu

07.09.2019 6:32

Sběrný dvůrDesítky milionů korun investoval Žatec v průběhu loňského a letošního roku do systému na třídění odpadu, a to i díky evropským dotacím. Vedle devíti milionů do stanovišť tříděného odpadu byl hlavní investici nový sběrný dvůr vedle teplárny v Perči.

Žatec: V novém sběrném dvoře už se vytřídily stovky tun odpadu
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Nový sběrný dvůr za více než 24 milionů korun (z toho 20,5 milionu Kč dotace z Operačního programu životního prostředí) se začal stavět loni a otevřel se letos v březnu. Za první čtyři měsíce provozu bylo z nového sběrného dvora odvezeno téměř 628 tun odpadu. Z toho 304,5 tuny bylo předáno k další recyklaci, zbytek byl vyvezen na skládku či do spalovny.

Do sběrného dvora lze vozit objemný odpad, dřevo, papír, plast, sklo, biologicky rozložitelný odpad, stavební suť, kovy, azbest, nebezpečný odpad a pneumatiky. To vše mohou do dvora vozit občané Žatce zdarma. I nadále platí stanovené limity – stavební suť je možné odevzdat jen v množství 50 kg na osobu a den, ale nejvýše 500 kg na osobu a rok. Pneumatiky může každý občan vyvézt do sběrného dvora nejvýše čtyři za rok

Od července 2019 platí také ceník pro podnikatelské subjekty, takže sběrný dvůr mohou využívat také firmy a živnostníci. Odevzdávat ale mohou jen druhy odpadu uvedeného na stránkách Technické správy města Žatce, která sběrný dvůr provozuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…