Žatec: Zahájení turistické sezóny

03.04.2024 13:37 | Tisková zpráva

Žatec, město známé svým bohatým chmelařským dědictvím a kulturou, vás srdečně zve na slavnostní otevření letošní turistické sezóny.

Žatec: Zahájení turistické sezóny
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Tento rok je pro nás obzvláště vzrušující, jelikož Žatec a krajina žateckého chmele, nově zapsaná na seznamu památek světového dědictví, představuje naše město a region jako klíčové destinace pro milovníky historie chmele a piva z celého světa.

"Jsem potěšen, že mohu oznámit, že společně s dalšími turistickými cíli ve městě Žatec jsme připravili pro naše návštěvníky nezapomenutelné zážitky. Na den 6. dubna jsme pro vás, naše milé hosty, připravili poloviční vstupné na všechny zapojené pamětihodnosti. Tento den slavnostně zahajujeme turistickou sezónu plnou novinek a překvapení," sdělil Jaroslav Špička, ředitel Chrámu Chmele a Piva.

Návštěvníci mohou očekávat nově připravené komentované prohlídky města, které nabídnou pohled do bohaté historie a současnosti žateckého chmelu. Pro ty, kdo hledají dobrodružství v krajinné scenerii, bude na přání k dispozici výlet do chmelařských oblastí. Dále na vás čeká nová interaktivní hra a rozšířená nabídka suvenýrů, které vám umožní odnést si kus Žatce s sebou domů.

Vrcholným momentem dne bude spolupráce s Národním technickým muzeem a představení parní lokomotivy, která zastaví přímo v Žatci a přenese vás do dávných časů.

"Přijďte prožít den plný objevů a zábavy v srdci krajiny, kde chmel není jen plodinou, ale součástí naší duše. Těšíme se na vás v Žatci, abychom společně oslavili začátek sezóny, která slibuje být nezapomenutelná," dodává Jaroslav Špička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…