Žatec připravil na sobotu celou farmářskou slavnost. S traktory, chlebem a pivem

28.04.2017 13:12

Nejen farmářské trhy, ale hned celou farmářskou slavnost pořádá v sobotu 29. dubna Městské divadlo Žatec s dalšími partnery na náměstí Svobody. Vedle regionálních produktů k ochutnání i nakoupení se mohou hlavně děti těšit i na zábavu, včetně jízdy na traktůrcích.

Žatec připravil na sobotu celou farmářskou slavnost. S traktory, chlebem a pivem
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Jarní farmářská slavnost začíná v 9 hodin a potrvá do 13 hodin. „O zábavu pro děti se postará firma, která vystaví na náměstí i farmářskou techniku. Děti mohou jezdit na šlapacích traktůrcích, mají tu být také traktůrky na ovládání,“ zve děti na slavnost místostarostka Žatce Jana Nováková.

Farmářské trhy jsou v posledních letech tradičním způsobem oživování měst. Žatec se na sobotu snažil vymyslet program, který není úplně obvyklý, právě proto se před radnicí objeví farmářské trhy od společnosti Agrima. O další speciální náplň programu se postarají místní školy, spolky a výrobci.

Díky nim bude před radnicí při Jarní farmářské slavnosti hrnčířská dílna, kde si mohou návštěvníci vyzkoušet výboru hrnku či misky. Program mají zdejší školy včetně hotelové školy z Hošťálkova náměstí. „Lidé mohou ochutnat chléb, který udělali studenti podle vlastní receptury. K ochutnání budou piva z Chrámu chmele a piva a Žateckého pivovaru,která už se připravují na květnový Chmelfest,“ doplnila další zajímavosti J. Nováková.
Samotné trhy nabídnou především regionální potravinářské výrobky – pekárenské, masné i mlékárenské, ale také produkty z medu.

Další farmářské trhy v Žatci se budou konat v květnu a červnu. Na podzim se pak připravuje další farmářská slavnost se speciálním programem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…