Zdravotně sociální služby Turnov zhodnotily spolupráci v uplynulém roce

06.01.2017 17:06

Spolupráce a sdílení zkušeností je nepostradatelnou součástí služeb. Zdravotně sociální služby Turnov proto připravily konečnou bilanci za rok 2016 o spolupráci s dalšími subjekty z Turnova i širokého okolí.

Zdravotně sociální služby Turnov zhodnotily spolupráci v uplynulém roce
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

V roce 2016 jsme začali spolupracovat s Krajskou nemocnicí Liberec, a.s., konkrétně s oddělením následné péče v Turnově. Cílem bylo vzájemné setkávání uživatelů a snazší adaptace u žadatelů o naši službu. Pro seniora je velmi náročný přechod z domácího prostředí do ústavního zařízení, a proto vítáme tuto možnost.

Dlouholetou spolupráci udržujeme se Střední zdravotnickou školou v Turnově. Obor zdravotnický asistent byl rozšířen o obor sociální činnost. Studenti k nám dochází pravidelně na praxi a vítají to nejen senioři, ale také personál. Tuto praxi vykonávají převážně v Domově důchodců Pohoda, ale nově i v penzionu pro seniory v Žižkově ulici.

V uplynulém roce jsme oslovili Střední umělecko-průmyslovou školu v Turnově. Cílem bylo připomenout a přiblížit pohledy a stavby Českého ráje našim seniorům. Malby a obrazy studentů zdobí chodby a prostory domova. Po dohodě s vedením školy plánujeme současnou spolupráci ještě více rozšířit a věříme, že se naši uživatelé mají na co těšit.

Osloveni jsme byli také Technickou univerzitou v Liberci s projektem vývoje textilií pro seniory s názvem "Senior-Tex". Vše je zatím v začátcích. S univerzitou si v této fázi vyměňujeme informace nejen o potřebách seniorů, ale i o vhodné volbě textilie. Sami senioři si budou moci vyzkoušet na vlastní kůži nové textilie a s připomínkami přispět k vývoji.

Dobrovolnictví z řad studentů, ale také veřejnosti patří neoddělitelně k poskytované péči. Tato služba doplňuje naši péči a profit pro uživatele je nenahraditelný.

Stáří patří neodmyslitelně k životu každého občana a snahou nás všech je zlepšovat podmínky pro dlouholetý život. Jsme otevřeni další spolupráci a možnosti setkávání. Ráda bych poděkovala všem jednotlivcům a organizacím, které s námi spolupracují a také všem našim zaměstnancům za úsilí s jakou péči poskytují a úsměvy, které rozdávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…