Zlín: Blíží se vánoční program, letos s názvem Adventní Zlín 2018

26.11.2018 11:30

Co vás čeká letos na adventním zlínském náměstí? Čeká vás toho, jako každý rok, mnoho, a letos možná ještě o něco víc.

Zlín: Blíží se vánoční program, letos s názvem Adventní Zlín 2018
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Adventní Zlín bude zahájen v neděli 2. prosince odpoledne, kdy zvonkovým orchestrem pod taktovkou Ondry Havlíka společně rozsvítíme zlínský vánoční stromeček. Nezapomeňte si přinést zvoneček! První adventní neděli zahájíme koncertem Vašo Patejdla. Na podiu se potom během tří týdnů vystřídají další zajímaví umělci, jako např. Gipsy CZ, Marek Ztracený, Fragile, David Kraus, Premier, The Backwards.

„Rád bych všechny pozval na rozsvícení vánočního stromu a s tím souvisejícím zahájení Adventního Zlína. Velká účast z minulých let nás velmi těší, ale je potřeba tedy také předem upozornit, že náměstí bohužel není nafukovací. I letos jsme připravili několik novinek,“ zve na Adventní Zlín Jiří Korec, primátor města.

Naprostou novinkou je vánoční stodola

Vánoční jarmark nabídne od 2. prosince spoustu dobrého jídla a pití a od 8. prosince ho doplní stánky s krásnými řemeslnými výrobky. Naprostou novinkou letošního programu je vánoční stodola, ve které bude každé odpoledne hrát živá hudba, ať už známější místní kapely či méně známí buskeři. Kromě bohatého hudebního programu se můžete těšit také na ten doprovodný: valašské čerty a čertiskovou diskotéku, dětskou fotostezku "Letem vánočním světem", ledové sochaře a sochařské dílničky, tradiční Ježíškovu poštu, sobotní tvořivé dílničky nebo vystoupení dětských folklorních souborů. „Společně a pro dobrou věc budeme tvořit dlouhý vánoční řetěz, kterým náměstí na závěr dozdobíme,“ doplnil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

V sobotu 22. prosince si budete moct odnést Betlémské světlo v lucerničce vlastní nebo té "pro Anetku" a poslední večer protančíme s DJ J. V. Navrátilem na jeho Vánoční Oldies Party. Program i jarmark budou ukončeny v neděli 23. prosince ve 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…