Zlín: Děti s kombinovaným postižením se mohou připravovat na školu

08.02.2020 21:16

Nový přípravný stupeň Základní školy speciální otevře Základní škola Zlín, Středová. Určen je dětem se středně těžkým mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami nebo poruchami autistického spektra. Výuka v přípravném stupni začíná ve školním roce 2020/2021.

Zlín: Děti s kombinovaným postižením se mohou připravovat na školu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Přípravný stupeň mohou u nás děti navštěvovat až tři roky. Nabízíme individuální přístup speciálních pedagogů, jejichž metoda výuky je zaměřená na komunikaci a pracovní dovednosti. Pro děti jsou připraveny třídy s novými interaktivními pomůckami a také školní družina se zájmovými kroužky,“ uvedla ředitelka Základní školy Zlín, Středová Věra Dernie.

Zápis dětí, které v průběhu školního roku dovrší minimálně pěti let věku, se koná 8. dubna 2020. Ve stejný den se koná i zápis do běžných tříd.

Žáci Základní školy Zlín, Středová 4694 na Jižních Svazích jsou děti s mentální retardací různého stupně a s dalším postižením, ať již tělesným či smyslovým. Školu navštěvují také žáci nevidomí a žáci s poruchou autistického spektra. ZŠ Zlín, Středová je jediným zařízením tohoto typu na Zlínsku.

Více o škole ZDE, tel. 604 122 257.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…