Zlín: Dobrovolníci pomáhají rouškami i službami, město potřebným seniorům

21.03.2020 18:38

Doporučení nosit roušky, ústenky či respirátory naráží na jejich nedostatek. Řada lidí se tak rozhodla roušky šít doma ručně, a to nejen pro sebe, ale také pro potřebné ve svém okolí. S distribucí těchto roušek na správná místa může zase pomoci zlínská radnice.

Zlín: Dobrovolníci pomáhají rouškami i službami, město potřebným seniorům
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Od středy 18. března až do odvolání se v podloubí radnice shromažďují ručně šité roušky, které vyrobí dobrovolníci ze Zlína či okolí. Sběr roušek probíhá vždy ve všední dny od 8 do 16 hodin. Vyrobené roušky lze vkládat do připravených boxů. Roušky by měly být zabaleny v sáčku, doporučuje se po čtyřech kusech. „

Za první den donesli dobrovolníci kolem tří desítek roušek. Sběr pokračuje i v dalších dnech. Aktivity řady dobrovolníků si velmi ceníme. Nyní budeme postupně řešit distribuci na například do domovů pro seniorů, zdravotnická zařízení či zařízení sociálních služeb. Zároveň bych rád poděkoval i podnikatelům, kteří se snaží pomáhat a nabízí pomoc v podobě šití roušek. My tyto aktivity koordinujeme, abychom zajistili roušky na potřebných místech,“ uvedl náměstek primátora a člen Krizového štábu města Zlína Aleš Dufek.

Anketa

Dělá Babišova vláda dost pro zvládnutí virové krize?

92%
8%
hlasovalo: 32561 lidí

V rámci nouzového stavu pomáhají i dobrovolníci, kteří nabízejí poskytnutí jakékoliv služby nebo zboží. Případní další zájemci mohou město kontaktovat prostřednictvím emailu ZDE. „V tuto chvíli máme k dispozici zhruba pět desítek dobrovolníků, se kterými jsme v kontaktu a jejich pomoc využíváme. Této pomoci si velmi vážíme,“sdělil Aleš Dufek.

Město Zlín ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného pomáhá osamělým zlínským seniorům v nouzi, ve věku nad 70 let. Těm na základě jejich požadavku distribuuje krizový potravinový a hygienický balíček do místa bydliště.

„Pomoc je určena osamělým seniorům v nouzi nad 70 let, kteří nejsou schopni si potraviny a základní hygienické potřeby zajistit vlastními silami či osobou blízkou. V prvních dvou dnech se tak rozvezlo celkem 30 balíčků k potřebným seniorům,“ řekl Aleš Dufek.

Zájemci o potravinový a hygienický balíček mohou kontaktovat Odbor sociálních věcí MMZ v pracovní dny od 8 do 16 hodin na tel. číslech: 778 400 186, 778 400 187.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…