Zlín: Dušičky budou letos bez pietních akcí

26.10.2020 15:47

Bez tradičních pietních vzpomínek se uskuteční letošní Dušičky na hřbitovech ve správě městské společnosti Pohřebnictví Zlín. Důvodem jejich zrušení je nepříznivá epidemiologická situace, související s onemocněním COVID-19, a striktní omezení veřejného života, které nařídila Vláda ČR.

Zlín: Dušičky budou letos bez pietních akcí
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Dušičky neboli Památka zesnulých připadají na 2. listopadu, což je v letošním roce pondělí. Největší nápor návštěvníků proto Pohřebnictví Zlín očekává v sobotu 31. října a v neděli 1. listopadu. „Prosíme veřejnost, aby si letos k návštěvě hřbitovů v rámci Dušiček vybrala i jiné dny než ty obvyklé. Každá větší koncentrace lidí na jednom místě významně zvyšuje riziko přenosu koronaviru, jde tedy o zdraví, na to je potřeba myslet. Určitě je vhodné nenechávat návštěvu míst posledního odpočinku blízkých na víkend či přímo na pondělí, ale přijít dříve nebo naopak později,“ požádal Milan Macura, ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín.

Pro příjezd ke hřbitovům je vhodné využít MHD. Pohřebnictví Zlín dohodlo s Dopravní společností Zlín-Otrokovice posílení spojů, více informací o odjezdech a příjezdech lze nalézt na webu DSZO. Pro snadnější nákup řezaných květin a svíček byla prodloužena otevírací doba prodejny u vstupu na Lesní hřbitov, kde bude umístěný i stánek nasmlouvaného externího prodejce tohoto sortimentu. „Věříme, že navzdory okolnostem budou i letošní Dušičky důstojnou a významnou událostí,“ vzkázal Milan Macura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…