Zlín: Hosty z ruské Jaroslavle zajímalo, jak Zlín nakládá s odpady

25.11.2019 13:13

Díky partnerství s městem Jaroslavl může ve Zlíně vzniknout další konkrétní spolupráce a třeba i příležitost pro místní podniky. Po nedávné delegaci, složené ze zástupců školských zařízení města Jaroslavl, přicestovali tentokrát do Zlína zástupci ruských institucí, které se zabývají odpadovým hospodářstvím.

Zlín: Hosty z ruské Jaroslavle zajímalo, jak Zlín nakládá s odpady
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Naše zkušenosti a praxi jsme představili zástupcům společnosti Chartia, která se zabývá sběrem, svozem a tříděním odpadu v Jaroslavlské oblasti a části Moskvy. Jedná se o velkou federální firmu, která má pobočky v mnoha ruských městech. Představili jsme jim náš systém výběru poplatků a povinnosti města při likvidaci odpadu,“ uvedl Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblasti životního prostředí, který se spolu s radním Pavlem Simkovičem hostům věnoval.

Po přijetí na radnici následovala prohlídka třídící linky městské společnosti Technické služby Zlín, kde hosty zaujala jak prohlídka využívané techniky tak především informace o sběru biologicky rozložitelného odpadu a jeho následného využití. Chybět tak nemohla ani návštěva skládky Suchý důl a zdejší kompostárny. Důvodem návštěvy nebylo jen čerpání inspirace, ale také prověření možností konkrétní spolupráce například ve formě nákupu zařízení od zlínských firem. To byl i důvod návštěvy společnosti Reflex Zlín, která se věnuje zejména výrobě sklolaminátových nádob na odpad. Nejznámější jsou kontejnery, takzvané zvony, do kterých se třídí zejména sklo, plasty, papír, nápojové kartony a kovové obaly.

„Vyvážíme do třiceti zemí a za velký úspěch považujeme dodávku 1200 našich kontejnerů na sklo a plast do Moskvy. Rádi bychom tuto spolupráci rozšířili i s Jaroslavlskou oblastí“, uvedl ředitel společnosti Oldřich Jurčík. Za svou historii už tato zlínská společnost vyrobila téměř 200 000 kontejnerů, z toho za posledních 16 let existence EKO-KOMu 33 000 nádob pro tuto společnost. O jejich spolehlivosti svědčí i fakt, že řada kontejnerů z dodávek roku 1991 stále slouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…